Grüner ble statister i Lillehammers åpningsfest

(Lillehammer - Grüner 8-2). Lillehammer skulle gjenåpne sin nygamle arena og de trengte noen høflige gjester. Grüner tok den rollen til stor begeistring for over 2000 tilskuere.

Bilde 1 av 4

LILLEHAMMER (Dagsavisen): Vi ante det jo allerede da vi så summingen rundt det som før het Kristins hall, men som nå er omdøpt til Eidsiva Arena etter at det lokale energiselskapet har kjøpt navnet. Her ville det bli fullt hus fredag kveld.

Det gir penger i kassa til Lillehammer Ishockeyklubb og det ga dem en nyoppusset arena som skal bli byens nye, vinterlige lekegrind. Åpningsfesten ble akkurat slik de ønsket seg.

Sløve skøyter

For da første periode var over sto det 4-0 til hjemmelaget etter 15-3 (!) i skudd og de lilla Grüner-spillerne var hele tida to skøytetak på etterskudd. Det så i hvert fall slik ut.

– Vi var nok litt preget. Vi leverte langt under pari i første periode. Det er ingen unnskyldning, Lillehammer hadde mye energi og dette var et hakk opp for oss, sier Grüner-trener Morten Elverud til Dagsavisen.

Nå kom Grüner hit for å være festbremser og det åpnet ganske lovende. Herman Sagfossen kom nesten helt fri igjennom, men da han skulle skyte fart for å komme alene med keeper, kom glipptaket. Og det kjennetegnet Grüner for resten av kvelden.

Var treningshall

Det ble sagt at Lillehammer-spillerne var litt preget av alvoret, men det gikk i såfall over etter seks minutter. Håkon Imset Stormli hadde tre Grüner-spillere mot seg, men ingen av dem presset ham og dermed fikk Stormli gleden av å score det første målet i denne arenaen, som ble brukt til trening under OL i denne byen i 1994.

Scoringen løsnet skredet som skulle komme, for under minuttet senere hadde Lillehammers nye svenske, Juliuz Persson, satt 2-0. Han fikk alene og pirket pucken inn ved stolpen til Grüner-keeper Jesper Ekeberg.

Utvisninger og straffe

Så kom utvisningen og Stephan Vigier satte det tredje i overtall. Og for å krydre åpningssperioden ytterligere fikk Lillehammer straffeslag som Stian Kaltrud Nystuen fikk gleden av å sette bak en frustrert Grüner-keeper.

Midtperioden ble ikke fullt så ille,men Lillehammer kjørte fra start til slutt og puttet på ytterligere to ganger. Og skuddstatistikken ble den samme, 15-3.

I tredje periode handlet det bare om dette skulle ende i tosifret før lillehamringene gikk hjem til tacokvelden.

Men det ble det kke. For Grüner hevet seg, spilte bedre i overtall og fikk sine to trøstemål ved Robin Olsen-Syversen og Herman Sagfossen.

I mål fikk Mikkel Wik sjansen fra andre periode og fikk vist at også han har nivået inne med en rekke fine redninger. Blant annet et straffeslag i kampens siste minutt. Han fikk også prisen som lagets beste spiller.

Størst temperatur ble det da Grüners Rolf Bendixen Aastad sendte Juliuz Persson hardt i isen. I det overtallet kom Lillehammers åttende scoring.

Hockey-nostalgi

Grüner kom fra sin egen åpningfest der de feiret med 5-1 over Narvik etter 42 års fravær fra den øverste ligaen. Men trener Morten Elverud meldte Dagsavisen om ubehagelig mye sykdom i troppen opp mot kampen. Likevel stilte de med samme lag som mot Narvik.

– Vi visste dette ville bli tøft, men vi tar med oss aat vi avslutter kampen bra og scorer to flotte mål, sier Elverud som nå skal forberede laget til søndagens kamp mot Stavanger i Grünerhallen.

Lillehammer stilte i nostaligiske drakter som skulle auksjoneres bort etter kampen.

Grüner har en mye lengre hockeyhistorie enn Lillehammer, men ressursene for laget fra Dælenenga er ikke i nærheten.

Dette var deres første bortekamp i comeback-sesongen, men søndagens hjemmekamp mot serieleder Stavanger blir kanskje ikke så mye lettere.

– Vi har en plan for den kampen. Lørdag blir det restitusjon, så er vi klare, sier Grüner-treneren.

Eliteserien ishockey menn fredag:

Lillehammer - Grüner 8-2 (4-0, 2-0, 2-2)

Eidsiva Arena: 2078 tilskuere.

1. periode: 1-0 Håkon Imset Stormli (6,19), 2-0 Juliuz Persson (7,02), 3-0 Stephan Vigier (10,27), 4-0 Stian Kaltrud Nystuen.

2 periode: 5-0 Sondre Bjerke (29,00), 6-0 Stephan Vigier (35,53).

3. periode: 7-0 Stephan Vigier (42,14), 7-1 Robin Olsen-Syversen (43,18), 8-1 Nick Dineen (53,36), 8-2 Herman Sagfossen (58,49).

Dommer: Eirik Hansen.