Sport

Grüner bekymrer seg ikke for økonomien

Sist Grüner spilte i eliteserien skrev vi 1977 i kalenderen. Nå er de tilbake, og tror overgangen skal gå fint.

Torsdag sikret Grüner seg en plass i eliteserien neste sesong, etter at de slo Ringerike 1–2 på borteis etter forlengning.

Mange har flere stilt seg spørsmålet om Grüner vil klare overgangen fra 1. divisjon til eliteserien. Spesielt det økonomiske spranget.

Daglig leder i Grüner Ishockey, Trond-Erik Larsen er ikke bekymra for det.

– Vi har en egenkapital på 1,5-1,6 millioner kroner. Det gjør at vi har en sikkerhet i forhold til det å gå konkurs. Det er en trygghet, som gjør at vi kunne ta valget om å spille i kvaliken, sa han til Dagsavisen kun timer før torsdagens kamp.

Et rekrutteringslag

Han fortalte også at klubben ikke har tenkt til å bruke opp hele egenkapitalen for å sikre seg et så slagkraftig mannskap som mulig, og lønningene blir ikke store.

– Vi blir et rekrutteringslag, eller et utviklingslag om du vil. Vi har ikke noen intensjon om å spise opp hele egenkapitalen, men vi har en trygghet i den. Det trenger ikke å koste så mye å spille i Get-ligaen. Det kommer helt an på ambisjonsnivået ditt, forklarte han.

– Vi ønsker å ta sjansen, og utfordre oss sjøl litt, og erfare litt selv, og ikke bare høre på andre som sier at «det går aldri», «dere klarer aldri det». Og det er på en måte det som trigger oss litt. Det kommer til å bli tøft, men vi kommer ikke til å dø av det, legger han til.

Får dispensasjon

For å få spille i eliteserien stilles det også krav til ishallen. Til tross for at det i 1952 ble spilt OL-hockey på plassen der Grünerhallen ligger i dag, er hallen som i senere tid har kommet langt unna olympisk standard. Larsen har vært i kontakt med både Norges Ishockeyforbund og Oslo kommune, for å få lov til å spille eliteseriehockey på Grünerløkka.

– Forbundet ville gjerne ha oss inn i en hall som var godkjent for spill i Get-ligaen, men vi var veldig tydelige på at vi ikke skulle spille noe annet sted enn i Grünerhallen her på Grünerløkka. Helt ærlig så trodde vi mer på et nei, enn et ja, men det ble ja. Med visse krav selvfølgelig. Blant annet klokka på begge sider av isen, og litt større tilskuerkapasitet. Det er begrensa hvor mye vi kan gjøre, men litt kan vi få til, forklarer han.

– Men fullsatt Grünerhall, da snakker vi atmosfære altså, legger han til.

I første omgang er det snakk om en dispensasjon til å spille eliteseriehockey i Grünerhallen én sesong. Skulle klubben klare å beholde plassen må det ytterligere oppgraderinger til.

– Vi en god dialog med kommunen om ting som må gjøres dersom vi skulle bli værende i eliteserien, men ting tar litt tid i kommunen. De har regler som de må følge. Anbudsrunder, og så videre. Så det lot seg ikke gjøre så fort som forbundet ønska, understreker han.

Men Grünerhallen skal i aksjon en siste gang denne sesongen. Søndag tar de imot Narvik, som også er klare for opprykket. Dermed blir den kampen en ren formalitet.

– Det blir søndagsmatiné klokka to, med kaffe og kaker, og litt lett underholdning på isen, humret Larsen da Dagsavisen torsdag la fram det som på det tidspunktet, kun var en hypotese.

Mer fra Dagsavisen