Sport

Grorud vil flytte lørdagens kamp hjem

Hvordan skal OBOS-ligaen avsluttes? Koronasituasjonen skaper trøbbel.

Innspurten i fotballens nest øverste divisjon er sterkt påvirket av smittesituasjonen. Nå er så mange kamper utsatt at man ikke kommer à jour foran de to siste rundene som etter planen skal spilles samtidig de to kommende lørdagene.

Nettopp det siste hensynet gjør at hjemmekampene til Grorud og KFUM kommende lørdag er flyttet til henholdsvis Mjøndalen og Intility Arena på grunn av for dårlige lysforhold på Grorud og Ekeberg ved kampstart klokka 15.00.

– Nå faller jo det argumentet bort, så vi ønsker å spille kampen mot Kongsvinger på lørdag her på Grorud, sier daglig leder i Grorud IL, Jon Ole Reinhardsen til Dagsavisen.

Les også: Poengene regnet vekk for Kjønø og Grorud (+)

Positiv prøve i Kongsvinger

Kampen mot Kongsvinger kan bli svært avgjørende ettersom Kongsvinger vant sin kamp og Grorud tapte sin lørdag. Nå skiller det fem poeng mellom KIL på sisteplass og Grorud på kvalikplass. Kongsvinger har to kamper igjen å spille, Grorud tre.

Mandag ble det kjent at en spiller på Kongsvinger har testet positivt for korona, og hele troppen er satt i karantene mens de venter på testsvar. Foreløpig stanser ikke det lørdagens kamp, men her kan nye tester gi endringer.

– Vi må presisere at spilleren ikke har vært i kontakt med noen av de andre spillerne eller vært på Gjemselund siden forrige helg, sier klubblege Åge Henning Andersen til klubbens hjemmeside.

Les også: Kongsvinger-troppen i karantene

Utsatt og utsatt

Grorud skulle spilt hengekampen borte mot Jerv kommende onsdag, men nå er også den kampen utsatt.

Nå skulle alle lagene ha spilt 28 kamper. To runder gjenstår. Men kun ni av seksten lag er ajour.

Lillestrøm, Åsane, KFUM Oslo, Strømmen, Stjørdals Blink og Grorud har alle tre kamper igjen, mens Jerv har fire.

Mandag jobbet Norges Fotballforbund med det puslespillet innspurten i OBOS-ligaen nå blir. Et av scenarioene er at lørdagens runde spilles som oppsatt tross alle utsettelsene.

KFUM fikk utsatt sin bortekamp mot Lillestrøm søndag. Og venter på nye datoer.

I Norges Fotballforbund får Dagsavisen vite at svar på puslespillet kommer senere mandag eller tirsdag.

Les også: Slik leverte spillerne som skulle vært i karantene (+)

Foreløpig står kommende lørdags oppsett slik:

29. runde, 15.00: Grorud – Kongsvinger (Consto arena, Mjøndalen), HamKam – Lillestrøm, KFUM Oslo – Øygarden (Intility arena), Sandnes Ulf – Jerv, Stjørdals-Blink – Raufoss, Tromsø – Ranheim, Ull/Kisa – Sogndal, Åsane – Strømmen (Vestlandshallen).

Mer fra Dagsavisen