Grorud tok viktig bortepoeng

(Åsane - Grorud 1-1). Grorud sanker poeng også på bortebane og det er en god tendens for Oslofotballens nye yndlinger.

I fjor spilte disse to lagene i 2. divisjon der Grorud vant begge oppgjørene, men begge rykket opp.

Bergenserne har overrasket like positivt som Grorud og ligger det poenget foran på tabellen som bringer dem inn på kvalilifiseringsplass for opprykk. Det er over forventning for Åsane.

Men det var Grorud som scoret først på Myrdal stadion da innbytter Thomas Elsebutangen presenterte seg umiddelbart eter pause. En lang ball i bakrom tok han elegant ned før han behersket satte ballen til siden for keeper.

Utligningen kommer kort tid etter da høyrebacken Ole Didrik Blomberg skjener inn i feltet, danser seg igjennom og setter ballen sikkert nede i hjørnet. Backen er høyaktuell for Brann meldes det fra Bergen.

Etter dette kunne begge lag avgjort kampen i det som frasto som en fartsfylt og morsom omgang for tilskuerne.

Men Groruds Christos Zafeiris lurer kanskje ennå på hvorfor han ikke ble matchvinner. Han fikk en gedigen sjanse drøyt ti minutter før slutt, men Åsane-keeper Thomas Hille framsto som en av banens beste aktører.

Men også Groruds keeper Mats Viken bidro til at det ikke ble flere scoringer i denne kampen.

Dermed fortsetter denne ekstreuka i god stil for Grorud som slo KFUM 3-0 hjemme mandag. Søndag kommer ukas tredje kamp når Sandnes Ulf kommer til Grorudsenteret.

1. divisjon menn torsdag:

Åsane – Grorud 1-1 (0-0)

Myrdal stadion: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Thomas Elsebutangen (49), 1-1 Ole Didrik Blomberg (56).

Groruds lag: Mats Viken - Leo Cornic (Trace Murray 62), Kristian Novak, Arnar Thor Gudjonsson, Fabian Ness - Sigurd Grønli (Elias Hagen 84), Christos Zafeiris, Martin Høyland, Nikolai Jakobsen Hristov  (Runar Hauge 46) - Fredrick Pettersen (Thomas Elsebutangen 46), Preben Mankowitz (Oscar Aga 46).

1. divisjon menn torsdag, 12. runde:

Jerv – Ranheim 1-6, KFUM Oslo – Stjørdals-Blink 0-1, Lillestrøm – Strømmen 1-0, Sandnes Ulf – Raufoss 2-1, Sogndal – Øygarden 2-0, Ull/Kisa – Kongsvinger 0-2, Åsane – Grorud 1-1, HamKam – Tromsø 0-2.