Sport

Grorud-spillerne fikk kjeft etter tap: – Det fortjente vi

(Grorud - Strømmen 0-2). Etter oppløftende spill, 0-2 til tross, mot VIF sist, leverte Grorud godt under pari mot laget fra Romerike i søndagens treningskamp. Det gikk ei kule varmt i garderoben etterpå.

GRORUD (Dagsavisen): Trener Eirik Kjønø var sint, og vi fikk en god dose kjeft. Og det var helt fortjent. Vi spilte langt under pari, sa en lettere oppgitt Grorud-kaptein Faysal Ahmed til Dagsavisen etter kampslutt.

Han satt sammen med lagkameratene og så ned i gulvet da vi fikk slippe inn en stund etter at dommeren hadde blåst av.

I en meget sjansefattig kamp, skjedde det merkverdig lite der hvor farligheter oppstår - innafor 16-meteren.

Grorud var tamme framover, og med dårlig struktur og på hæla bakover.

Strømmen visste å utnytte det, og etter å ha latt vertene komme med flere folk inn på deres banehalvdel, slo de ofte tilbake med kjappe kontringer da de erobret ballen. Og de kom med mange spillere med fart i beina.

Minuset deres var også at de manglet sting i den avgjørende siste fase av spillet. Heller ikke Strømmen skapte store sjanser, hvis vi ser bort fra et skudd som sneiet stolpen på sin vei mot gjerdet.

Og de som havnet i goalen.

Vanskeligere enn VIF

Jeg, og spillerne, er skuffet. Vi fikk aldri kampen inn i vårt spor. Vi kan ikke skylde på at vi knapt har trent normalt, vi kan ikke skylde på noe. Avstandene ble for store, og vi manglet struktur i forsvarsspillet, sa trener Kjønø til Dagsavisen inne i garderoben, mens himmelen utenfor åpnet seg og slapp store mengder nedbør nedover Groruddalen.

Dere så langt bedre ut i forrige treningskamp mot VIF...?

Ja, men vi møtte vanskeligere motstander i dag. Strømmen forsvarte seg bedre enn det VIF gjorde. Vi fikk ikke mye tid og rom, sier Groruds trener.

Dere møter KFUM til en siste treningskamp fredag. Hva blir fokuset fram mot kampen?

Vi må bare framstå helt annerledes, rett og slett. Spille mer slik vi er enige om.

Så kommer LSK til serieåpningen her på Grorud 3. juli. Gleder du deg?

Nei, ikke nå. Men jeg satser på å glede meg igjen i morgen.

– Strømmen var smarte

Kaptein Faysal Ahmed: Strømmen var smarte. De lå og ventet på oss, og da vi gjorde mange feil med ball, slo de raske kontringer. Vi var rett og slett ikke mentalt gode nok.

Det var ikke slik mot VIF sist?

Nei. Kanskje undervurderte vi Strømmen, eller; ikke undervurderte, men, ja, nei, altså; vi var mye mer på hugget før vi skulle møte VIF. Vi får legge denne kampen bak oss og skrive den på kontoen for glipp, og møte langt mer skjerpet mot KFUM i den siste treningskampen kommende fredag, avsluttet Groruds kaptein.

En til i sekken

Vi mener treneren og kapteinen oppsummerte det meste, og kan føye til at Grorud ledet 2-1 i sjanser (og da er vi positive) til pause, men at de lå under 0-1 etter scoring av Morten Bjørlo etter 11 minutters spill. Strømmen-spilleren skrudde ballen elegant inn i keepers venstre hjørne.

Strømmen tok mer og mer over i 2. omgang, og det var langt fra ufortjent da 18 år gamle Lasse Nordås gikk høyt til værs og stanget inn 2-0.

Så mye mer var det ikke å skrive hjem om fra denne tamme forestillingen. Annet enn at begge lag foretok mange bytter.

Det skal spilles inn en første-ellever til serieåpningen 3. juli.

Grorud byttet i alt ni spillere.

Mer fra Dagsavisen