Nyheter

Grorud-spiller har trent med Rangers: - Morsomt å trene og leve som de proffe

Stortalentet Elias Hagen var i vinterferien en tur i Skottland for å trene med storklubben Rangers. Han sitter igjen med masse positivt etter en innholdsrik uke.

Bilde 1 av 3

Hagen har vært god for Grorud siden overgangen fra Lillestrøm og fikk sjansen til å trene med Rangers sist uke.

- Det har vært morsomt å trene der og leve sånn som de proffe, sier han til Dagsavisen.

Hagen forteller at været ødela litt for et par av treningene.

- Det var veldig dårlig vær da jeg var der, så det har påvirket gressbanene da vi spilte ute.

Likevel er han storfornøyd med oppholdet. Han fikk ikke hilst personlig på trener Steven Gerrard, men er fornøyd med utbyttet.

- Jeg hilste ikke på Gerrard, men så han gå i gangene. Jeg trente med noen A-lagsspillere på søndag, men det var de som ikke var i kamptroppen mot St. Johnstone, så de var jevne nivåmessig med resten av oss som var med reservelaget.

Han forteller at klubben ikke venter med signeringspapirene, men at han kommer til å ha en god dialog med Rangers fremover.

- Det er vel ingen vei videre annet enn et nytt og hyggelig bekjentskap. Det var jo i utgangspunktet bare en uke med trening for å bli kjent med klubben og folkene.

Gleder seg til OBOS-ligaen

Nå blir det fullt fokus med Grorud i tiden fremover. Hagen var god i treningskampen mot Kjelsås og slo blant annet en meget lekker målgivende til Leo Cornic. Så hva tror Hagen om årets sesong?

- Jeg tror det blir utfordrende og morsomt. OBOS-ligaen er en god liga, så vi må være på vårt beste i hver kamp. Så får vi ha det som utgangspunkt og se hvor det tar oss.

På spørsmål om hva han ønsker å oppnå individuelt, svarer han:

- Personlig håper jeg på enda flere målpoeng enn i fjor. Selvom det er et nivå opp så håper jeg at jeg kan få igjen for arbeidet jeg har lagt ned rundt det.

19-åringen stortrives i Grorud. Han kom fra Lillestrøm før 2018-sesongen og har vært en fast inventar på Grorud-laget siden den gang. Han har 49 kamper med Grorud sitt A-lag, viser offisiell statistikk.

- Overgangen fra LSK til Grorud har vært veldig bra for meg. Jeg har lært mye og blitt en mye bedre fotballspiller siden jeg kom til Grorud. Vi spiller morsom fotball og fotball som er av mitt hjerte, hurtig langs bakken med kombinasjoner. Så den overgangen har vært en god overgang for meg!

Håper på flere landskamper

Hagen er faktisk en av mange med U-landskamper i Grorud-troppen. Han spilte åtte kamper for U19-landslaget og har fått mye god matching mot land som Frankrike, Kroatia og Tyskland. Han håper på flere kamper med flagget på brystet denne sesongen.

- Jeg håper jo at det blir flere landskamper! Jeg er jo 20 år nå, så jeg er midt i mellom U19 og U21. Jeg håper jo på at det blir et U20 lag i år, det hadde vært gøy.

Mer fra Dagsavisen