Grorud snublet på oppløpet, og tapte hjemme mot Asker

(Grorud - Asker 1-2). Grorud leverte «årets beste omgang» mot et Asker-lag i kjempeform, men istedenfor vinnermålet de har fått tidligere i sesongen, kom istedenfor baklengsmålet på tampen.

Bilde 1 av 2

Av Mathias Eftedal

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Et Asker-lag med fem strake seire møtte et Grorud-lag som har slitt etter de mistet sin toppscorer Oliver Edvardsen til Stabæk. 6 poeng på 5 kamper var status og det skulle bli enda verre med et veldig surt 1-2 tap som kan gjøre at Grorud mister 1.-plassen.

- Det er utrolig tungt, det er bare surt og leit. Vi leverer årets beste omgang, skaper sjanse på sjanse.. Utrolig at ikke vi scorer to mål og 1-1 hadde vært greit, og så er det en dødball på overtid hvor vi står og sover, sier Kjønø til Dagsavisen etter kampen, vel vitende om at Fram Larvik kan ta over på topp på målforskjell med 3 poeng i morgen.

Straffe imot da spillet begynte å sitte

Det var ikke en tam åpning på kampen, for det var høy intensitet fra begge lag.

Likevel skjedde det lite de første 30 minuttene og det var ikke mye å skrive om, annet enn et par dommeravgjørelser som førte til sterke reaksjoner. Dommer skulle også komme i fokus etter 35 minutter.

Grorud begynte endelig å få litt selvtillit og fikk sin første sjanse med Thomas Elsebutangen, men da skjedde det som ikke skulle skje og Asker fikk et billig staffespark i andre enden. Stian Solberg fikk med seg ballen inn på siden av 16 metern og ble fotfulgt av Trace Akino Murray. Det ble kanskje litt tett på, for Solberg la seg i bakken, fikk Murray over seg og dommer pekte på straffemerket.

- Utrolig billig. Det må jeg bare si. Han faller lett for å få noe og dommer lar seg lure og vi har tre lignende situasjoner hvor vi ikke får, sier Kjønø om straffen.

Askers midtstopper-kaptein Aaron Lee Jones gjorde ingen feil og sendte ballen inn i mål bak keeper Emil Ødegaard som var etter skuddet men ikke klarte å hindre baklengs.

Dabove fortsetter målformen

Det var et mye bedre Grorud-lag som kom utpå til andre omgang og det tok ikke lang tid før utligningen var et faktum. Thierry Dabove, som har vært en målgarantist for laget fra Oslo øst siden han kom på lån fra Raufoss i juni, satte sitt mål #9 for sesongen.

Et skudd i blokka fra Mankovitz gikk gjennom forsvaret og endte opp hos en helt ledig Dabove. Romsås-gutten oppfattet muligheten raskt og sendte ballen i mål.

- Det har vært helt avgjørende at vi fikk han inn. Han har scoret veldig mye mål og leverer bra for oss, så det er jeg veldig glad for, sier Kjønø om spillern som har vært Groruds bestemann i en tung periode.

Grorud fikk sjanser, Asker fikk mål

Målet til Dabove ga hjemmelaget og de ca. 350 frammøte blod på tann, noe som førte til flere gode sjanser.

Flotte innlegg fra en god Preben Mankovitz serverte både midtstopper Geirald Meyer og store sterke Faysal Ahmed på bakerste, men ballen gikk hendholdsvis ut og i stolpen.

Asker var også i metallet, da et skudd litt ut av intet gikk i tverligger og ut, men sjansen kom like fort som den forsvant og Grorud fikk ryddet unna. De hadde tatt over og styrte kampen, mens Asker prøvde seg på kontringer.

Kvikke Thomas Elsebutangen fikk både skuddet sitt blokkert og ble taklet i siste liten i to forskjellige situasjoner som fort kunne endt med mål. Taklingen var det keeper som sto for med henda, men han var først på ball, så ropene om straffespark fra fans og spillere ble ikke hørt. Det burde de kanskje blitt like etter.

For etter 83 minutter ble Mankovitz ble dyttet ut av banen inne i 16 metern, og dommer pekte dramatisk mot målet. Da ble det momentan jubel fra hjemmefansen, men den stilnet kjapt da man innså at dommers håndflate var ned og han bare dømte utspark. Forseelsen var mye klarere enn det Asker fikk straffe for, men med ballen ut av spill dømmer dommer sjelden, ei heller denne gang.

Istedenfor var det altså Asker som fikk uttelling helt på slutten og tok med seg alle 3 poengene. En dødball ble slått ut på høyrekanten og lagt inn igjen i feltet. Der møtte innebytter Eivind Fallås Dahl ballen og fikk lirket den inn bak en utspilt Emil Ødegaard.

Matchvinner Fallås Dahl rakk også å bli utvist for to gule kort rett før slutt, med en dårlig takling, men det betydde nok lite for både Asker og Grorud, for like etter var kampen slutt.

6 poeng

Det var en mutt og skuffet Eirik Kjønø som stilte opp til intervju med Dagsavisen etter kampen. For selv med hjelp fra Florø som slo nærmeste rival på tabellen, Åsane, kan Fram Larvik ta over førsteplassen Grorud har hatt lenge dersom de vinner borte mot Senja i morgen. Da vil det bare være to poeng som skiller de fire øverste lagene med to kamper igjen.

- Kjelsås på fjerdeplass er nå to poeng bak oss og nå kan Fram ta oss igjen, sier Kjønø om avslutningen på sesongen som blir langt jevnere enn det han hadde håpet på.

6 poeng på 6 kamper for Grorud har sørget for det, og nå må de helst få like mange poeng på de to vanskelige kampene som gjenstår. Borte mot avdelingens beste hjemmelag, Alta, og siste kamp hjemme mot nettopp Fram Larvik.

På spørsmål om hva som skal til for å påføre Alta deres andre hjemmetap er resepten klar.

- Vi må levere sånn som vi gjorde i andre omgang, det holder i massevis.

- Med uttelling også på sjansene?

- Jaja, det er ikke mulig å levere to sånne omganger og ikke score mer enn to mål, sier Kjønø.

Grorud-trenern har også hatt oppdrag for landslaget og fått i oppgave å finne ut hvordan Norge skal få med seg poeng mot Spania i kveld. Det fikk han et godt bilde på i kampen mot Asker.

- De må få bedre uttelling enn det vi fikk i dag, enkelt og greit. De må ha en kamp som Asker. Få to billige dødballer og så håpe at Spania ikke scorer på sjansene sine, avslutter Kjønø med glimt i øyet. Det er fortsatt håp.

2. divisjon, avdeling 2 lørdag:

Grorud - Asker 1-2 (0-1)

Grorud Kunstgress: Ca. 350 tilskuere.

0-1 Aaron Lee Jones (35), 1-1 Thierry Dabove (51), 1-2 Eivind Fallås Dahl (90)

Dommer: Herman Leiulfsrud Aass (Fossum IF, Skien)

Gule kort: Vetle Skåttun, Trace Akino Murray, Preben Mankovitz, Faysal Ahmed, Thomas Elsebutangen, Grorud

Rødt kort: Eivind Fallås Dahl (to gule), Asker

Helgens serierunde: Lørdag: Grorud – Asker 1-2, Kjelsås – Oppsal 3-0, Florø – Åsane 1-0

Søndag: Senja – Fram Larvik, Elverum – Alta, Mjølner – Sotra, Odd 2 - Bærum