Sport

Grorud-sjefen etterlyser større forutsigbarhet: – Det er vanskelig

Vi fulgte torsdagens pressekonferanse sammen med Groruds trenerapparat. Svarene fra myndighetene var få, og frustrasjonen øker.

Bilde 1 av 3

Torsdagens pressekonferanse ga få svar til idretten. En tydelig skuffet Grorud-trener, Eirik Kjønø, måtte kjapt innse at de pent må vente til neste torsdag for å kanskje få noe mer konkret å forholde seg til. I øyeblikket forteller Kjønø at det er nettopp usikkerheten som er vanskeligst.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle være såpass interessert i en pressekonferanse, men nå har jeg gått og venta i to uker på denne, og den siste uka har jeg telt ned dager, sier Kjønø til Dagsavisen.

Håpet hans for pressekonferansen var klart:

– Kan vi «please» få noen svar. Og så er det ikke noe svar. Det er en uke til, forteller en skuffet Grorud-sjef.

Han har gledet seg i lang tid nå for å få lede det første laget fra Groruddalen i 1. divisjon, samtidig har han stor forståelse for at det ikke er enkelt å være konkret, men skuffelsen skinte klart igjennom etter hvert som han forstod at det ikke kom til å komme konkrete svar denne gangen heller.

– Da får vi ha en treningsuke til da, med gruppetrening, og så får vi vente en uke til på pressekonferanse, så får vi se …

– Det er kjipt

Abid Raja forsøker å se humoristisk og positivt på situasjonen. Det begynner tross alt å åpnes litt opp igjen. Tallene går i riktig retning.

Men historier om kvikk lunsj på Galdhøpiggen, og feilaktige Drillo-formasjoner betrygger nok ingen i idretts-Norge.

Eirik Kjønø følger torsdagens pressekonferanse, og må skuffet innse at det var lite nytt som kom fram denne gangen.

Idretten venter stadig på gode, og konkrete nyheter. Torsdagens pressekonferanse ble en ny bekreftelse på at ting tar tid. Foto: Haakon Frydenberg Thon

– Det er kjipt for alle som jobber med toppfotballen, og så er det også kjipt for veldig mange andre i Norge også. Så det er ikke noe mer synd på oss, men jeg tror dette er generelt for de aller fleste at man ønsker noe konkret. Egentlig har det ikke så mye å si om det er 15. juni, 15. juli eller 1. august. Det viktigste er å få en dato på; når er det vi starter, når kan vi trene for fullt, og når er sesongen ferdig, slik at vi kan begynne å planlegge, sier Kjønø, og legger til:

– Nå går man egentlig bare og tenker på om det blir sesong, eller ikke. Skal vi trene for fullt i neste uke, må vi være klare snart? Må vi være klare i august? Det er utrolig vanskelig å forholde seg til når man ikke vet.

Utfordrende på Kjelsås også

Også Kjelsås-trener Eivind Kampen forteller om en merkelig hverdag. På Oslos tak er situasjonen litt annerledes, i og med at de ikke har startet med noen form for organisert trening ennå.

– Jeg er på kontoret en gang i uka omtrent nå. Jeg bruker en god del tid på å planlegge forskjellige scenarioer. Vi kan måtte ha en sesongoppkjøring på to uker, da må vi være klare når det blir bestemt, og vi må vite hvor mye «køl» vi kan kaste på, sa han til Dagsavisen før torsdagens pressekonferanse.

Savner å spille fotball

På Grorud er de i gang med gruppetreninger. Kjønø synes det var deilig å se gutta igjen da de starta opp igjen forrige mandag, samtidig er de fortsatt langt unna en normal treningshverdag.

– Vi bruker mye mer tid på å planlegge treningsøktene nå enn noensinne, men det er ikke noe fag i øktene nesten. Vi blir jævlig gode på å organisere trening, pasningsspill, og å holde avstand, sier han, og fortsetter:

– Vi elsker å konkurrere, vi elsker å spille fotball. Og nå får vi ikke spilt fotball. Vi får sentre, og gjort noe som er lignende, men vi får ikke spilt fotball som vi elsker, og som vi lever av. Men som sagt; folkehelsa kommer først, og vi er ikke viktigere enn andre, men vi må også bli tatt på alvor, avslutter Kjønø.

Mer fra Dagsavisen