Nyheter

Grorud selger midtbanetalent til Bodø/Glimt

U19-landslagsspilleren Elias Kristoffersen Hagen forlater Grorud til fordel for eliteseriespill i Bodø.

Til tross for overgangen til Bodø/Glim vil Grorud få glede av 20-åringen i første halvdel av sesongen. Han drar nemlig ikke nordover før halvveis ut i sesongen, ved neste overgangsvindu. Det vil si 1. september.

Det vil også si at han er med i åpningskampen mot laget som for to sesonger siden solgte han til Grorud, nemlig Lillestrøm.

To år med framgang 

Hagen har vært en svært sentral brikke i Groruds framgang de siste årene. Veitvet-gutten kom til klubben, fra Lillestrøm, for to år siden, og det har vært en eneste lang opptur både for ham selv, og klubben.

Hovedtrener i Grorud, Eirik Kjønø synes det er trist at han mister Hagen, men understreker at det er i tråd med klubbens identitet og visjon.

– Det er trist å miste en viktig spiller som jeg har blitt godt kjent med de siste to årene, sier Eirik Kjønø i en pressemelding fra klubben.

– Elias er en ung Groruddøl som kom fra en toppklubb til oss. Han var med og bidro til at vi rykket opp, klubben har bidratt til at han har utviklet seg, fortsetter Kjønø. Det er en viktig del av vår strategi for å ta steg som klubb å utvikle spillere som blir så gode at klubber på Europa Leauge-nivå henter våre spillere, avslutter han.

Kristoffersen Hagen står oppført med ni mål på 49 kamper for Grorud så langt, samt åtte U19-landskamper.

Vil ikke si noe om summen

Klubben ønsker ikke å gå ut med overgangssummen for den talentfulle midtbanespilleren, men medieansvarlig i Grorud, Frode Englund, understreker at Hagen er solgt.

– Og han er ikke solgt for en kasse bananer?

– Ikke bananer, skriver Englund.

Grorud vil heller ikke si noe om de eventuelt får noe dersom Hagen blir solgt fra Bodø/Glimt igjen.

– Det er konfidensielt mellom klubbene, skriver Englund.

Takker Grorud

Hagen selv takker for tiden i Grorud, og det virker som han gleder seg til å ta fatt på større oppgaver i eliteserien fra september. Dette skriver han i pressemeldingen:

– Det er spennende at et så bra lag er interessert i meg. Jeg har utvikla meg bra i Grorud. Jeg vil takke flinke trenere, en flott spillergruppe og klubbens gode miljø, sier han.

Mer fra Dagsavisen