Sport

Grorud og Skeids trenere tatt ut på topptrenerkurs

Grorud og Skeids trenere er tatt ut på neste topptrener-utdannelse.

Groruds Eirik Kjønø og Skeids Gard Holme er blant de femten norske trenerne som er tatt ut til neste utgave av UEFAS (det europeiske fotballforbundet) topptrenerutdannelse. Man må ha dette kurset for å være trener i de øverste ligaene i Europa, inkludert Norge.

«UEFA PRO er Europas høyeste offisielle trenerutdanning innen fotball. Utdanningen retter seg mot trenere som har potensial og ambisjon om å være hovedtrener i nasjonal og internasjonal toppfotball, og temaer som behandles på NFF UEFA PRO-lisens er knyttet tett opp mot trenerens reelle utfordringer på fotballens toppnivå», heter det i beskrivelsen av kurset.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Reddet plassen

Groruds Eirik Kjønø ble kåret til «årets unge trener» i Norge både for 2018 og 2019. Han har ledet Grorud til OBOS-ligaen der de holdt plassen i deres første sesong i fjor.

Gard Holme har hatt sin første topptrenerjobb i Skeid, der laget kom til kvalifisering om opprykk til OBOS-ligaen i hans første sesong på Nordre Åsen.

Også avtroppende trener for Lyns damelag, Ole Johan Aas, har fått plass. Søkermassen var stor, melder NFF.

Disse ble tatt ut

Gard Holme, Joey Hardarson, Ole Johan Aas, Aksel Bergo, Mathias Haugaasen, Bjørn Johansen, Oliver Harder, Per Inge Jacobsen, Roar Vikvang, Aleksander Olsen, Trond Strande, Eirik Kjønø, Ole Martin Nesselquist, Morten Jensen.

Norges Fotballforbund melder at det  har vært en meget stor søkermassen til dette kurset.

«Utvelgelsen er basert på en vurdering av kriteriene som fremkom i utlysningsteksten. Det har vært en bred involvering i prosessen, herunder av ligaforeningene på kvinne- og herresiden og trenerforeningen, og i siste instans har Trenerkomiteen gjennomgått og gitt sin tilslutning til endelig uttak, som er gjort av eliteavdelingen i NFF», heter det.
Neste mulighet til å søke på UEFA PRO-lisenskurs vil komme om ett til to år.
Oppstart var opprinnelig tiltenkt i januar, men det er utsatt på grunn av koronasituasjonen. Kurset vil dermed tidligst kunne starte opp i mars 2021.

Les også: – Tror vi kan reise normalt internasjonalt først fra våren 2022 (+)

Mer fra Dagsavisen