Sport

Grorud-kapteinen måtte i dobbel korona-karantene

Først måtte han i karantene etter treningsleir i Spania. Så ble kona hans smittet av koronaviruset. Faysal Mohamed Ahmed vet alt om livet i karantene.

GRORUD (Dagsavisen): – Først havnet jeg, som alle på A-laget, i karantene. Så ble det en ny runde hjemme fordi kona mi testet positivt. Men jeg er ikke smittet, og nå var det bare herlig å møte hele laget på trening igjen, sier Faysal Mohamed Ahmed til Dagsavisen.

Tirsdag klokka 17.25 løp endelig 22 Grorudspillere ut på treningsfeltet igjen. Halvparten av dem i karantene, resten ikke.

Les også: Ingen positive koronatester i toppfotballen – må likevel vente med treningskamper

I helsevesenet

Noe spesielt var det altså for lagets kaptein. Smilende og glad fortalte han åpent:

– Vi var jo på treningsleir ved Marbella da utbruddet startet. Rett i karantene da vi kom hjem. 14 dager. Så, etter ei uke etter at karantenetiden var over, testet min kone positivt. Hun jobber i helsevesenet. Jeg ble testet, men den var negativ, men det ble nye 14 dager i karantene på meg, sier Faysal til Dagsavisen.

Banen ble delt i to øverst i Groruddalen tirsdag ettermiddag. På den ene halvdelen var de som er i karantene, de andre på den andre banehalvdelen.

– Noen av spillerne er i jobber og livssituasjoner som gjør at de ikke er i karantene. De kommer ferdigskiftet, og kan ikke trene med fullkontakt, som de i karantene gjør, sier trener Eirik Kjønø.

På klubbesøk

Som selvsagt syntes det var herlig å endelig ha laget samlet igjen.

– Jeg har benyttet tida godt. Den siste uka har jeg fått lov til å besøke klubber som Start, Sandefjord, Odd og Strømsgodset. Sett og lært. Vi var meget høyt oppe etter forrige sesongs opprykk til 1. divisjon. Nå er noe av greia å gjenskape den energien vi hadde før Korona-utbruddet. Vi ser også slik på det at det f.eks. er verre for LSK å spille for tomme tribuner enn det vil bli for oss. Vi er jo vant til det, smiler den suksessfulle treneren.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Strenge restriksjoner

De som er i karantene, kan trene vanlig. De må komme til trening uten å ha brukt kollektivtransport, de kan ikke handle eller omgås andre enn de nærmeste, og være hjemme når de ikke er på trening.

Ringreven Preben Mankowitz, syntes også det var stas å kunne møte hele gjengen på feltet igjen, selv om omstendighetene og gjennomføringen ikke var helt som vanlig.

– Dere skulle møtt LSK på Åråsen 16. mai, hvordan hadde du det den dagen?

– Drittdag. Vi hadde jo virkelig sett fram til den kampen. Jeg tok meg en runde på golfbanen, men tenkte mye på den kampen som skulle vært spilt.

Ny hall snart klar

Han er enig med treneren i at det kan være en fordel for klubben å spille for tomme tribuner, sammenlignet med de større klubbene den dagen de kan spille igjen.

Det skjer mye rundt banen på Grorud nå. Kommunen bygger en flerbrukshall, det er brakker og rot rundt banen, men alle gleder seg stort til at det hele skal stå klart 15. august.

Richard Pedersen, lederen i klubben, smiler når han ser ned mot det som skal bli den nye flerbrukshallen, med garderober, barnehage og møtelokaler.

– Jeg har vært i klubben i 40 år, og dette er stort. Se så fine tribuner vi har også, sier han og peker. Det er nå 832 sitteplasser på Groruds hjemmebane.

– Vi regner det som at vi er 14 dager etter eliteserielagene. De fikk starte treningen 14 dager før oss, og skal starte seriespillet igjen 16. juni. Så vi satser på ligastart om lag 14 dager etter det, avslutter Mr. Grorud.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen