Sport

Grorud imponerte, og slo Stabæk komfortabelt: - Vi tar ikke av fordi vi vinner i januar

(Grorud - Stabæk 3-1). En perfekt førsteomgang, og en solid andreomgang sørget for en knallsterk Grorud-seier i LSK-hallen fredag.

Bilde 1 av 3

LSK-HALLEN (Dagsavisen): Grorud tok tak i kampen mot Stabæk i LSK-hallen fra start av fredag kveld, og tok en tidlig ledelse ved Oscar Aga, som scoret med en flott heading, mot gamle lagkamerater.

Glenn Harviken fulgte opp med en ny heading etter et hjørnespark fra Preben Mankowitz senere i første omgang, og sørget for at det stod 2-0 til pause.

- Vi var veldig friske i starten, og så ser vi at det tempoet vi starter med daler etter 35 minutter, så vi har mye å jobbe med for å være i virkelig god fotballform. Heldigvis er det bare januar, sier Eirik Kjønø til Dagsavisen etter kampen.

Protesterte mot egen scoring

Som vanlig i tidlige treningskamper ble det gjort mange bytter i pausen. Begge lag byttet ut store deler av mannskapet, men kun få minutter etter pause dukket Nikolai Jakobsen Hristov opp og skled et innlegg inn i tomt mål. Målet så imidlertid ut til å bli annullert, men Hristov jublet.

Etter hvert gikk det opp for målscoreren at hoveddommer og linjedommer sto og diskuterte situasjonen ute ved sidelinjen, men da dommeren pekte mot midten, og godkjente scoringen fortvilte Hristov. Da kom det fra Grorud-benken: «Det er scoring, Nico! Når dommeren peker på midten er det godkjent mål», etterfulgt av en god latter blant Groruds trenere, innbyttere og støtteapparat.

- Han skjønte ikke helt hva måltegnet betydde, han protesterte på at det ble dømt mål, ler Kjønø og legger til:

- Det er mye vi må lære de gutta her, men det viktigste er at de er gode fotballspillere.

Og det har Kjønø rett i, riktignok sprakk nullen til slutt, etter at Stabæk fikk straffespark et kvarter før slutt. Men bortsett fra det skapte Stabæk egentlig kun én god målsjanse, etter et innlegg, som keeper Emil Gundelach Ødegaard reddet mesterlig fra kort hold.

Solid defensivt

Det ene baklengsmålet irriterte sjefen litt, men ikke mer enn at han klarte å glede seg over den solide forestillingen laget hans viste.

- Vi slipper jo inn et mål da, men det er sånt som skjer når man blir litt sliten. Og så møter vi et godt lag da.

- Men dere slipper ikke inn i åpent spill?

- Nei, og det er veldig solid. Det var det også mot Glimt, men i dag var det enda litt bedre. Vi blir ikke lave så lenge. Så jeg er veldig fornøyd med progresjonen vi har hatt i vinter, og at vi ser igjen mye av det vi har trent på i spillet vårt. Vi har egentlig kommet enda lenger enn jeg hadde trodd og håpet, innrømmer Kjønø som likevel minner om at det er tidlig.

- Vi tar ikke av fordi vi vinner kamp i januar. Vi har kommet godt i gang, og er fornøyd med starten. Vi har mye å jobbe med. Men det er en treningskamp. Det er jævlig bra, vi har kommet langt. Men det er Stabæks første, så det betyr ingenting. Det eneste jeg kan fokusere på er at jeg er veldig fornøyd med de stegene vi har tatt, og hvor langt vi har kommet. Og så handler det om å være god fra april til november.

- Men likevel; den prestasjonen her, på det tidspunktet her, mot den motstanden her, må jo varme litt?

- Ja, det er klart. Jeg jeg kjempefornøyd. Jeg er veldig stolt av spillerne i dag, men i fjor så vant vi ikke en treningskamp, så jeg vet ikke om det er bra, smiler Kjønø.

- Du blir ikke bekymra for at dere mister underdog-stempelet deres med slike prestasjoner?

- Det er det jeg er redd for da, at dere i media bare ser denne ene kampen, ler han.

- Ja, det blir dette jeg baserer meg på nå.

- Det kan du bare drite i, ler Kjønø.

Nesten et lag på tribunen

Men Kjønø slipper ikke unna litt skryt etter fredagens forestilling. For Grorud imponerte. Med to fulle ellevere i løpet av kampen, samt en tredje på tribunen, ser det unektelig bra ut for groruddølene.

- Så mange er vi ikke. Vi mangla åtte mann i dag. Vi har henta opp en del U21-spillere, forklarer han.

- Jo, men likevel. Det er jo ikke en trening. Det er jo en kamp mot et godt lag, og det sitter så mange på tribunen?

- Ja ja, er du gal. Det ser veldig lovende ut. Vi har mange gode spillere på plass allerede. Også er det mange som er på vei. Så troppen blir sterkere utover. Det som er så bra er at unggutta i klubben, som ennå ikke er på A-laget, kan komme inn her mot Glimt og Stabæk og prestere. Det er veldig lovende. For vi har unge spillere på A-laget, og de her er enda yngre igjen.

To mann ut

Med åtte mann ute håper selvfølgelig Grorud at de ikke vil pådra seg noen skader. Både Henrik Bredeli og Kevin Mankowitz ble tatt av tidligere enn planlagt i LSK-hallen. Bredeli fikk imidlertid med seg en assist på Agas 1-0-mål, før han måtte forlate banen etter en duell nede ved eget hjørneflagg.

- Bredeli gikk av tidlig. Han skulle spille 90, fikk 30. Og Kevin gikk ut litt før, forteller Kjønø som er optimist:

- Vi mistenker ikke noe alvorlig, men vi må ta en sjekk i morga, så får vi se.

Mer fra Dagsavisen