Fotball

Grorud fortsetter seiersrekken

(Grorud - Odd 2 2-0). Serieleder Grorud returnerte fra den lille sommerpausen med en veldig nykomponert førsteellever, men fikk likevel en veldig enkel kamp mot Odd 2, som stilte med rent juniorlag fra start.

Av: Mathias Eftedal

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Med høyt press og flere store sjanser var det enveiskjøring hele kampen, men dårlig uttelling gjorde at det kun endte med 2-0 til Grorud som nå leder tabellen 6 poeng foran Åsane og Kjelsås som begge avga poeng lørdag.

- Jeg synes vi er proffe, de skaper ingenting, men jeg har sett oss bedre offensivt, vi har spilt med høyere tempo. Det er første kamp etter ferien og det er bra, veldig solid og aldri noe tvil om at vi skulle vinne kampen, men vi har mer i oss enn det vi viste i dag, oppsummerer Grorud-trener Eirik Kjønø.

Keepertabbe ga Grorud ledelsen

Grorud skapte ikke mye den første halvtimen annet enn et par halvfarlige skudd fra Oliver Edvardsen, debutant Thierry Dabove og et litt farligere skudd i tverrligger fra Kevin Mankovitz, men med et høyt press var det ikke mye Odds rekrutter fikk ha ballen.

Det høye presset betalte seg etter 34 minutter, da juniorkeeper Pål Trygve Bakke gjorde en juniorfeil og lot ballen trille forbi seg med kvikke Thomas Elsebutangen på jakt. Elsebutangen rakk ballen først og skled den inn i et åpent mål foran en forfjamset Bakke og ga Grorud ledelsen 1-0.

Keeper Bakke var en av ni nye i startoppstillingen fra Odd 2 laget som knuste Bærum 5-0 i serieåpningen. Med førstelaget på ferie var det ingen seniorspillere tilgjengelige i dag for Skienslaget, noe som kom veldig beleilig for Grorud som også måtte klare seg med færre spillere enn vanlig.

- Det er syv spillere fra forrige match som ikke var tilgjengelig, så jeg tror det var god timing å møte dette laget i dag, innrømte Kjønø til Dagsavisen etter kampen.

Straffescoring for debutant Dabove

Syv spillere ut betyr nye spillere inn, deriblant Thierry Dabove på lån fra Raufoss. Romsås-gutten Dabove var veldig aktiv de drøye 65 minuttene han fikk i sin første kamp for Grorud, med fin teknikk, flere avslutninger og til og med en scoring på debuten sin. Den kom på straffespark etter at Oliver Edvardsen hadde kommet seg inn i boksen og falt i duell med en forsvarsspiller. Straffesparket fra Dabove ble eksemplarisk ekspedert opp i høyre hjørne, selv om keeper Bakke gikk riktig vei.

Trener Eirik Kjøne var veldig fornøyd med det han så fra Thierry Debove.

- Thierry var veldig solid, alltid farlig når han utfordrer 1 mot 1, kommer til flere avslutninger og et veldig solid straffespark, det er fint å få han i gang, sa Kjønø om sin nye spiller.

Muligens siste hjemmekamp for Edvardsen

Grorud-trenern var også fornøyd med å få et par kamper til ut av Edvardsen etter ferien. Han skal spille i college i USA fra August, men det var ikke nødvendigvis hans siste hjemmekamp før han drar.

- Mange spillere ut, Edvardsen er en av dem som skal ut, hvor godt er det å ha han likevel de siste kampene rett etter ferien?

- Det er veldig godt. Han er alltid en trussel og alltid farlig frempå. Vi har han i hvert fall en kamp til, kanskje to..

- Så det er mulig han får en siste hjemmekamp (mot Elverum 3. August)?

- Ja, jo mer jo bedre. Vi hadde blitt veldig glade for det, sier Kjønø om muligheten for enda en hjemmekamp for toppscorern sin før han drar til USA.

Det er ingen tvil om at Grorud kommer til å savne Edvardsen og selv om han ikke kom på scoringslista, skapte han mye trøbbel for et Odd 2 forsvar som virkelig fikk kjørt seg.

Ny debutant og ny kantspiller på vei

Forsvaret til Odd 2 fikk heller ikke fred da Edvardsen ble byttet ut i det 84 minutt, for 16 år gamle Omar Bully, også han debutant fra Romsås, viste seg fram fra første stund.

- Omar er kjempespennende! Han er en ung gutt og trenger masse tid, vokser fortsatt og tåler ikke så mye trening, så han skal vi ta vare på og få god her. Ikke noen tvil om det, skryter Kjønø.

I tillegg til at Edvardsen er på vei ut, har Grorud allerede mistet Henrik Bredeli og Arne Holter i sommer, i tillegg til en korsbåndsskade på Fabian Ness som kommer til å holde han ute i et helt år. Det betyr at nye spillere må inn og det skal komme både utenfra og fra skadeplagete spillere som er på vei tilbake igjen.

Tre av de som har slitt med skader på vårsesongen, Emilio Garcia, Trace Akino Murray og Kevin Mankovitz, gjorde sakene sine bra i dag. Det er nesten som å få tre nye spillere for Kjønø og Grorud, som også holder på å få forsterkninger utenfra.

- Det kommer en kantspiller på lån fra 1. August. Jeg kan ikke helt røpe navnet på han enda, men det får du snart. Vi vil ha en i bakre ledd nå med Fabian ute i et år. Vinduet åpner 1. August, så vi tar oss god tid til å finne den rette, så klarer vi oss veldig fint enn så lenge, sier en optimistisk Kjønø som koser seg med forsprang ned til resten, alene på toppen av 2. divisjon avdeling 2.

KAMPFAKTA

2. Divisjon, avdeling 2 lørdag:

Grorud – Odd 2, 2-0 (1-0)

Grorud Kunstgress: 168 tilskuere.

Mål: 1-0 Thomas Elsebutangen (33), 2-0 Thierry Dabove (60)

Dommer: Harald Magnus Børresen (Helgerød IL)

Gule kort: Martin Høyland, Grorud, Stian Rosland, Eivind Willumsen, Pål Trygve Bakke, Bjørn Mæland, Odd 2

Helgens serierunde: Lørdag: Grorud – Odd 2 2-0, Kjelsås – Elverum 1-1, Oppsal – Senja 1-0, Alta – Florø 3-0, Sotra – Åsane 3-3

Søndag: Asker – Mjølner, Fram Larvik - Bærum.

Grorud: (1) Emil Gundelach Ødegaard, (3) Trace Akino Murray, (20) Saadiq Faisal Elmi, (21) Geirald Meyer, (23) Andre Emilio Jørgensen Garcia, (6) Martin Høyland, (11) Kevin Mankowitz, (17) Thierry Dabove , (19) Oliver Valaker Edvardsen, (7) Preben Mankowitz KAPTEIN, (28) Thomas Elsebutangen. På benken: (12) Mats Gulbrandsen Viken, (2) Kamran Ali Iqbal, (14) Nikolai Jakobsen Hristov, (16) Vetle Skåttun, (25) Liiban Abdi Ahmed, (30) Omar Bully Drammeh

Odd 2: (26) Pål Trygve Bakke, (2) Eirik Asante Gayi, (4) Bjørn Mæland, (13) Kevin Egell-Johnsen, (21) Magnus Gullhaug Fløholm, (7) Eivind Frøhaug Willumsen, (8) Markus Holte Sjøstrøm, (9) Sander Barstad Bergan, (11) Filip Larsen Gripsgård, (18) Stian Rosland, (19) Gulled Mahamed Omar. På benken: (12) Petter Hagen, (6) Oskar Kolstad Nordskog, (22) Ola Dalene, (24) Viljar Byrkjeland.

Mer fra Dagsavisen