Grorud felt av egne feil

Grorud – Jerv 0-3 (0-2) Eirik Kjønø og co. var i flytsonen før kampstart, men to svært unødvendige baklengsmål hjalp bortelaget Jerv til seier på Grorud stadion. Trener Eirik Kjønø er oppgitt over måten tapet kom på.

Bilde 1 av 2

GRORUD STADION (Dagsavisen): Grorud kom til oppgjøret mot Jerv med en stor dose selvtillit, etter å ha nedsablet henholdsvis Sogndal 3-1 og Kongsvinger 1-0 i de to forrige kampene i Obos-ligaen. Mandag sa det imidlertid stopp for de gul- og blåkledde. Resultatet gjør at Grorud blir stående på seks poeng etter fem kamper.

– Det gikk galt i begge bokser. Vi åpnet sterkt og skapte ting, men så slipper vi inn to altfor enkle mål før pause. Og på 0-2 blir det vanskelig mot et lag som Jerv, som er flinke til å forsvare en ledelse. Vi var ikke gode nok til å bryte dem ned etter hvilen, sier Grorud-trener Kjønø til Dagsavisen.

To forsvarsfeil ble avgjørende for hjemmelaget i sol og vind på eget kunstgress. Costaricanske Diego Campos og argentinske Pibe scoret de to første målene for gjestene fra Sørlandet. Helt på tampen kontret Ole Marius Håbestad inn 3-0. Jerv står for øvrig med åtte poeng etter borteseieren.

Kvalitetsforskjell

– Det blir vanskelig når man gjør feil som i dag?

– Det var kvalitetsforskjell. Baklengsmålene var på en måte oppskriften på hvordan man skal tape en slik kamp. Vi er nødt til å være bedre. Dette holder ikke, svarer Grorud-treneren.

Grorud fikk en kjempesjanse til å ta føringen etter bare to minutters spill. Straffesparkekspert Oscar Aga ble spilt gjennom av Preben Mankowitz, men avslutningen gikk like utenfor venstre stolpe.

Oslo 20200713.
Grorudtrener Eirik Kjønø (t.h) under 1. divisjonskampen i fotball mellom Grorud og Sogndal på Grorud match kunstgress mandag.

Det ble en skuffende kveld for Fredrick Pettersen og trener Eirik Kjønø. Foto: NTB scanpix

To tabber

Kort tid etter kunne gjestene juble. Arnar Thór Gudjónsson rotet bort ballen på klønete vis på midten, og ble i tillegg parkert av Jervs Campos. Sistnevnte curlet til slutt ballen inn i høyre hjørne. Dermed 1-0 til Jerv.

Grorud fikk to muligheter til å utligne. Først curlet Preben Mankowitz ballen utenfor fra frispark i god posisjon, så skjøt broren Kevin like over etter flott kombinasjonsspill på Groruds venstreside. Da var det spilt 20 minutter.

Grorud hadde mye ball og presset for utligning, men få minutter før pause fikk vertene 0-2 i fleisen. Kevin Mankowitz sovnet litt da han skulle skjerme en ball ut, og John Olav Norheim fikk slått ballen inn. Like foran mål dukket Pibe opp og ekspederte ballen videre inn i nettet.

Øygarden neste

Kampen åpnet rotete etter hvilen, men bortelaget Jerv kom til en gigasjanse etter timen spilt. Campos slo inn til Thomas Zernichow like foran kassen, men Grorud fikk klarert med et nødskrik etter litt klabb og babb.

Grorud-trener Eirik Kjønø kastet innpå Runar Hauge, Magnus Lankhof Dahlby, Fredrick Pettersen og kaptein Faysal Ahmed i jakten på en snuoperasjon, men verken de eller medvinden hjalp vertene til nettsus denne gang. Tvert imot var Jerv nærmest scoring, da innbytter Michael Baidoo satte ballen i nettveggen fra kort hold. Og tre minutter før slutt plasserte Håbestad trygt inn 3-0 til gjestene etter en kontring. Til slutt ebbet det ut i tremålstap for hjemmelaget. Det var for øvrig første gang Jerv holdt nullen denne sesongen.

Grorud må nå rette fokus mot neste match, og Kjønøs mannskap har ikke voldsomt lang tid å omstille på. Neste oppgave, borte mot Øygarden, venter allerede kommende fredag.

– Det er deilig at det kommer en kamp såpass tidlig etter dette tapet. Jeg forventer at spillerne er lystne på å vise at de kan bedre. Vi må lære av dette, avslutter Eirik Kjønø.

Grorud – Jerv 0-3 (0-2)