Grorud er en eneste seier unna OBOS-ligaen

(Alta - Grorud 2-3). Grorud styrer mot direkte opprykk etter seier i lørdagens vriene kamp i Finnmarkshallen. Nå inviterer klubben til det som kan bli en opprykksfest på Grorud lørdag om en uke.

Grorud bekreftet lørdag hvilke kvalitet de har. Deres sjuende seier på bortebane viser at de også er ligaens beste bortelag. Dermed er de i posisjon til det som kan løfte klubben inn i en ny virkelighet. Men den siste hjemmekampen mot Fram blir ingen enkel affære, selv om Fram ødela sin opprykkssjanse med 1-1 mot Kjelsås.

Dermed står opprykket mellom Grorud og Åsane, som er ett poeng bak. Grorud inviterer alle til gratis adgang lørdag om en uke.

Ingen lang feiring

I Finnmarkshallen gikk Grorud rett i strupen på hjemmelaget og det høye presset var direkte avgjørende for utfallet.

– En utrolig deilig og viktig seier. Nå er vi også sikret minst playoff. Men nå kan vi avgjøre dette på hjemmebane, sa en lettet og glad Grorud-trener Eirik Kjønø til iFinnmark etter at de 94 minuttene var unnagjort.

Spillerne skulle feire seieren med en god middag i Alta lørdag før de reiser hjem søndag for å forberede seriefinalen.

Effektivt høyt press

Da Fredrick Pettersen sendte laget i teten etter 21 minutter kom det som direkte resultat av lagets aggressivitet. Alta prøvde å spille seg ut, men Grorud tilrev seg ballen og Thierry Dabove spilte fram Pettersen som i presset situasjon satte inn ledelsen.

Etter halvtimen kom 0-2 da Geirald Meyer headet inn kampens andre scoring etter Groruds femte corner i kampen.

Da så alt lyst ut for de hvitkledde Grorud-spillerne. For samtidig hadde opprykksrivalene Åsane og Kjelsås tatt ledelsen i sine kamper.

Store sjanser begge veier

Den første halvtimen ble festlig for tilskuerne. For ved siden av Groruds mål hadde Altas Magnus Nikolaysen et skudd i tverrliggeren og Christian  Reginiussen hadde en heading som Groruds keeper Emil Ødegaard med en fin reaksjonsredning fikk slått til hjørnespark.

Og noen minutter senere smalt den enda en gang i tverrliggeren til Grorud, men ballen spratt ned på streken og ut.

Alta reduserte på frispark fra 18 meter etter en drøy times spill da Håvard Nome satte ballen ned i keepers høyre hjørne.

Dermed ble det en ny nerve i kampen selv om Alta formelt ikke har mer å spille for.  Men de har vært et av avdelingens beste hjemmelag med bare ett tap før denne kampen. Den sterke posisjonen ville de gjerne beholde ved å ta sin tiende hjemmesieer, fler enn noen andre lag.

Avgjort med selvmål

Men seks minutter før slutt kom hendelsen som fikk alle tilreisende groduddøler til å juble i den milde Finnmarkshallen mens snøen lå hvit og kald utenfor.

Innbytter Andreas Nyhagen fikk ballen på venstre kant, avanserte og la et hardt innlegg inn i feltet. Der prøvde Altas back Tobias Vibe å klarere ballen ut, men i stedet sendte han ballen inn i eget nett.

Nyhagen skulle sette inn Groruds fjerde mål på overtid, men snublet etter at han hadde passert keeper og hadde åpent mål! I stedet reduserte Alta fire minutter på overtid, men Guyon Philips scoring ble det siste som skjedde i kampen.

Da ble vi minnet på hvor små marginene er i fotball.

Men de tre poengene ble sikret og dermed avgjøres alt på Grorud lørdag om en uke. Avspark klokka 13.00!

Alta - Grorud 2-3 (0-2)

2. divisjon avdeling 2 lørdag:

Finnmarkshallen: Ca. 250 tilskuere.

Mål: 0-1 Fredrik Pettersen (21), 0-2 Geirald Meyer (30), 1-2 Håvard Nome, 1-3 selvmål Tobias Vibe (84), 2-3 Guyon Philips (90+4).

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy IL.

Gule kort: Simon Laugsand, Andreas van der Spa, Håvard Nome, Alta, Glenn Harviken, Grorud.

Øvrige resultater: Fram - Kjelsås, 1-1, Åsane - Mjølner 3-0, Asker - Florø 2-0, Oppsal - Elverum 4-1, Bærum - Senja 1-3, Sotra - Odd2 1-2.

Tabelltoppen:

Grorud 28 poeng (+12)

Åsane 27 poeng (+33)

Kjelsås 44 poeng (+19)

Fram 44 poeng (+19)

Asker 44 poeng (+8)

Siste runde 26.10 klokka 13.00: Grorud - Fram, Elverum - Åsane, Kjelsås - Sotra, Florø - Oppsal, Mjølner - Bærum,

Mjølner 25 5 5 15 27 - 54 20

Avdelingsvinneren rykker direkte opp. Andreplassen spiller kvalifiseringskamp mot toeren i den andre avdelingen om retten til å møte laget på 14. plass i 1. divisjon. De tre siste rykker ned.