Grorud berget poeng mot Øygarden

(Øygarden – Grorud 1-1): Etter et skuffende 0-3 tap mot Jerv hjemme dro Grorud til Sotra for å komme tilbake på vinnersporet. Det skulle bli tøft mot Øygarden.

Grorud-trener Eirik Kjønø var klart skuffet da Grimstad-laget Jerv vant hele 3-0 i Groruddalen forrige serierunde på mandag. Neste utfordring var OBOS-ligaens kanskje mest fysiske lag, med høyest gjennomsnittshøyde. Kveldens motstander, Øygarden, lå under Oslo-laget på tabellen før ligaens sjette serierunde.

Sjansefattig

Det ble ingen god åpning på kampen for Grorud. Bortelaget skapte ingen store sjanser, men det slet også Øygarden med på eget gress. Likevel var hjemmelaget effektive, og scoret på sin største mulighet. Kampens første mål kom etter et innlegg fra Øygardens høyreside, og i feltet slet Grorud med å få klarert. Etter noe klabb og babb, endte ballen i beina på angriperen Jan Martin Hoel Andersen, som satte inn sitt fjerde mål i OBOS-ligaen denne sesongen.

Dermed gikk hjemmelaget til pause med ledelse etter en sjansefattig omgang, og Grorud var nødt til å heve seg flere hakk dersom de skulle få med seg noe hjem til Oslo.

Tok over kampen

Om Øygarden kanskje var hakket bedre i førsteomgang, tok Grorud over styringen etter pause. Andreomgang begynte mye bedre for bortelaget, og fem minutter ut i kampens siste periode skulle deres første gode mulighet i kampen komme. Grorud fikk frispark nesten 30 meter fra mål, og Elias Hagen var svært nære å score et drømmemål fra distanse. En god redning fra Marius Berntzen i Øygarden-målet var det som hindret utligning for Grorud.

Litt senere i omgangen vant spissen Oscar Aga en hodeduell foran Øygarden-målet, men unggutten fikk traff ikke mellom stengene med headingen.

Oslo-laget vant hele 11 cornere mot slutten av kampen. Mot det fysiske og sterke hjemmelaget ble det vanskelig å skape de store sjansene på dødball, men etter et innøvd trekk løsnet det. Midstopper Arnar Thor Gudjonsson ble mannen som kom sist på ballen da han utlignet for bortelaget.

Grorud skapte også flere gode muligheter til å avgjøre kampen mot slutten, men det endte 1-1 på Ågotnes Stadion i Sotra.

Øygarden – Grorud 1-1 (1-0)