Sport

Grip sjansen, VIF

KOMMENTAR: Etter år med frustrasjon, forventninger og opp- og nedturer, er Vålerenga endelig i posisjon. Ikke til å vinne noe, men til å ta en litt større andel av Oslos kravstore fotballpublikum.

Etter år med frustrasjon, forventninger og opp- og nedturer, er Vålerenga endelig i posisjon. Ikke til å vinne noe, men til å ta en litt større andel av Oslos kravstore fotballpublikum.

Intility Arena har vært fullsatt en eneste gang, til åpningskampen mot Sarpsborg 08 i 2017. Det blir ikke fullt i kveld heller, men hvis Vålerenga klarer å holde seg på den bølgen de nå er på, vil det i hvert fall fylles opp betydelig når Lillestrøm kommer neste lørdag.

Les også: Ronny Deila går ikke med på at VIF er i medaljekampen: – Nei, det er en sånn tabloid vinkling (Dagsavisen+)

Ronny Deilas prosjekt har egentlig vært klart så lenge han har vært her, men spillerne har ikke fått det ut. Nå har han fått de brikkene som kan innfri publikums to store krav: Seire. Og morsom fotball.

Godset i krise kommer med ny trener etter at Bjørn Petter Ingebretsen fikk legeråd om å gi seg i går. Hvordan slår det ut?

Vålerenga har i dag noen av de største artistene i norsk fotball. De er morsomme å se på når de lykkes, frustrerende når det motsatte skjer. Slik er det med de fleste fotballag.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ejuke har levert ligaens beste scoring til nå, Shala legger de farligste cornerne, Finne har en ekstrem frisparkfot, Vilhjalmsson og Vega er av de mest kliniske avslutterne.

Vålerenga ligger nede på 5. plass på publikumsstatistikken, en plass bak tabellplasseringen. Laget har et snitt på 6.846 tilskuere på hjemmebane, det burde selvsagt vært det dobbelte.

Strømsgodset (i kveld) og Lillestrøm (25. mai) er de to neste før laget skal til Lerkendal. Alle som vet litt om norsk fotball ser hvilke muligheter som ligger foran dem.

Mer fra Dagsavisen