Sport

Grindheim peker på favorittene

Tidligere Vålerenga-kaptein Christian Grindheim, nå i FK Haugesund, tviler på at Ronny Deilas VIF-mannskap klarer å raske med seg edelt metall i Eliteserien denne sesongen. Han har likevel latt seg imponere av gamleklubbens form i oppkjøringen.

ULLEVAAL (Dagsavisen): – Medalje? Nei, jeg tror Molde, Brann og Rosenborg er hakket hvassere enn Vålerenga, sier den 35 år gamle midtbanemannen til Dagsavisen.

– Samtidig er det jo alltid noen lag som underpresterer og overpresterer i Eliteserien. Alle kan slå alle, så alt er mulig, legger han kjapt til.

Han har likevel latt seg imponere av det gamleklubben har gjort i oppkjøringen fram mot sesongstart.

Les også: Her er VIFs unge håp (DA+)

Rask bane

– Vålerenga har sett bra ut, ja. Og så har de jo fordelen av å spille på verdens raskeste kunstgressbane, sier han smilende.

– Hva må til for at VIF skal lykkes, tror du?

– Det enkle svaret er at de både må score og snøre igjen sekken bak. Men i den beste perioden de hadde i fjor vant vel Vålerenga flere jevne kamper. Har man en dårlig periode, så handler det om å komme ut av den med noen poeng. Det tror jeg er det viktigste, sier Grindheim.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Godset-oppskriften

Han og FKH spiller borte mot Strømsgodset i første serierunde. Veteranen har en god magefølelse før sesongstart.

– Vi skal være ekle å møte, vanskelig å slå. Spesielt på naturgresset på hjemmebane tror jeg vi kan gjøre det bra, sier Grindheim.

– Hva er planen for å slå Godset på søndag?

– Vi skal nok la dem styre litt. Vi skal være solide, bygge et fundament. Holde tett bak. Så kommer vi til å score et mål, sier han smilende.

Mer fra Dagsavisen