Sport

Grindheim om VIFs krisestart på høstsesongen: – De har mistet noe viktig

Tidligere Vålerenga-kaptein Christian Grindheim sier gamleklubben mangler «krydderet» som fikk motstanderne til å slite før ferien, men kommer også med forslag om hvordan VIF kan løse floken.

FK Haugesund-spiller Grindheim fikk stor applaus fra hjemmefansen da laget fra måkebyen slo Vålerenga 2-1 i Oslo søndag.

– Jeg setter pris på det, selvfølgelig. Det er alltid hyggelig når folk tar deg godt imot. Jeg tilbrakte jo åtte flotte år her. Da er det vel sånn, da får du vel litt applaus, sier en smilende Grindheim til Dagsavisen.

Han følger fortsatt litt med på gamleklubben, som har fått en tung start på høsten. Fasit er to poeng på fire kamper etter ferien.

Saken fortsetter under bildet

Oslo  20190516.
Vålerengas Chidera Ejuke under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Strømsgodset på Intility Arena.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Chidera Ejuke var en viktig mann for VIF i vårsesongen. Nå er han i nederlandsk fotball. Foto: NTB scanpix

Les også: Deila ber Vålerenga finne igjen spillegleden: – Den er der, svarer VIF-kapteinen (DA+)

Ejuke nøkkelen

– Jeg følte at VIF var gode før sommerpausen. Men så mistet de Chidera Ejuke (til Heerenveen), da. Han var viktig for dem. Etter det har det ikke vært så mye krydder offensivt, sier Grindheim.

– Hvordan får man snudd det?

– Andre må ta ansvar. De må bare jobbe.

– Lettere sagt enn gjort?

– Selvfølgelig. Men VIF har fått inn et par spennende spillere. De trenger litt tid, og det er ikke så langt opp (til bronsekamp) bak Molde og Glimt heller, poengterer Grindheim.

– Du har vært med i gamet lenge. Hvordan påvirker det et lag å miste en nøkkelspiller som Ejuke?

– Han hadde vel scoret seks mål for VIF i serien? Og han trakk på seg to-tre forsvarsspillere i hver kamp, så han skapte rom for medspillerne. Så de har et tomrom som må fylles. Det er som jeg sier, andre må ta ansvar. Så har du spillere som Aron Dønnum, som har det krydderet i seg. Vålerenga har slitt, men forhåpentlig kommer de sakte, men sikkert, sier Grindheim.

Les også: FKH forlenget VIFs tunge rekke (DA+)

– Dårlig unnskyldning

Ronny Deila svarer følgende på Grindheims Ejuke-påstand:

– Alle savner gode spillere. Men det er en dårlig unnskyldning. Vi har spillere her som har gjort Ejuke gode også, og som nå ikke er på nivået de pleier å være. Det må vi jobbe hardt for å fikse, for da kan vi slå hvem som helst. Men mot Haugesund var det utrolig tungt, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

En som kanskje kan erstatte Ejuke, er nykommeren Ousmane Camara (20). Den hurtige angriperen ble hentet fra svenske AFC Eskilstuna før helgen, men var ikke i troppen mot FKH.

– Vi har hele tiden sagt at vi så etter noen til å erstatte Chidera Ejuke i den posisjonen, og det er vi veldig glade for å nå ha funnet, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til klubbens eget nettsted.

Les også: Grindheim: – Edelt metall til Vålerenga? Nei, det tror jeg ikke (DA+)

Mer fra Dagsavisen