Graham Hansen ble tysk dobbeltmester

Caroline Graham Hansen og hennes lagvenninner i Wolfsburg er tyske dobbeltmestere. Lørdag ble Sand slått 2-1 i cupfinalen tross to utvisninger.

Av Sjur Natvig

Danske Pernille Harder ble den store finalehelten foran 17.016 tilskuere i Köln. Hun scoret begge Wolfsburgs mål med ti minutters mellomrom i annen omgang, begge med hodet.

Det tyske nyhetsbyrået DPA trakk fram Hansen og Harder som Wolfsburgs beste spillere i finalen.

Harder hadde den største sjansen i en første omgang Wolfsburg dominerte, men uten å makte å omsette overtaket i tellende resultat.

La opp til 1-0

Caroline Graham Hansens hjørnespark banet vei for ledermålet i det 65. minutt. Harder nikket serven i mål.

I det 75. minutt punkterte Harder tilsynelatende kampen da hun nikket Alex Popps innlegg i mål.

– Sand ga oss hard kamp, men vi utnyttet en heller svak periode for dem til å score to ganger. Med 2-0 skulle finalen egentlig vært avgjort, sa Wolfsburg-trener Ralf Kellermann til klubbens  nettsted.

Hektisk

Imidlertid tok kampen fyr da Popp ble utvist og Jovana Damnjanovic utnyttet det påfølgende frisparket til å redusere. Hennes scoring duket for spennende sluttminutter.

Fem minutter på overtid ble også Sara Björk Gunnarsdottir utvist, og Wolfsburg måtte avslutte med ni spillere. Laget holdt unna til siste fløyte, og grønntrøyene kunne feire en ny tittel.

– Det ble unødvendig spennende. Om vi ikke hadde sluppet inn et mål rett etter den første utvisningen, ville det ikke blitt så hektisk, sa Kellermann. (NTB)