Grace Bullen ble europamester for annen gang, slo Akobija 6-1

Grace Bullen vant EM-gull i bryting ved å beseire ukrainske Alina Akobija 6-1 i finalen i kvinnenes 57-kilosklasse under mesterskapet i Roma.

Bullen innledet finalen ved å avverge motstanderens forsøk på å få til poenggivende grep og fikk et par ganger tilsnakk for passivitet. Akobija ble tilkjent det første poenget i kampen, men Bullen vendte til 4-1-ledelse da hun rett før slutt i første halvdel fikk motstanderen ned på matta og greide å rulle henne.

I de siste tre minuttene økte hun til 6-1-ledelse og fikk deretter et jerngrep om Akobija som ikke greide å komme seg opp igjen fra matta. Hun kunne kanskje greid en fallseier, men nøyde seg med å holde motstanderen nede mens sekundene tikket av gårde.

Etter den klare seieren danset hun rundt i ringen med norsk flagg.

Det er den norske 23-åringens annen EM-tittel. Bullen ble europamester også i Novi Sad i 2017, året etter at hun tok sin første EM-medalje med sølv i Riga.

Bullen tok seg til finale med to overbevisende seirer torsdag. Først ble det fallseier mot Alyona Kolesnik fra Aserbajdsjan i kvartfinalen, deretter 2-0-seier over Jirina Kuratsjkina fra Hviterussland i semifinalen.

Silje Kippernes var i aksjon i rekvalifisering i 53-kilosklassen fredag, men tapte for rumenske Georgiana Seicariu. Hun fikk en ny sjanse fredag fordi Jessica Blaszka, som slo henne i kvartfinalen torsdag, tok seg til finale.

Tidligere i mesterskapet vant Morten Thoresen EM-gull i 67-kilosklassen i gresk-romersk bryting, mens Iselin Solheim tok bronse i kvinnenes 76-kilosklasse.