Sport

Golf-Tutta gratulerte Trumf tidlig

Golfproffen Suzann Pettersen twitter-feiret at Donald Trump blir USAs nye president, men slettet så meldingen kort etter. En halv time etter var den tilbake igjen.

Av Espen Hartvig

Twitter meldte den norske golfstjernen dette – sammen med et bilde av de to – onsdag morgen norsk tid (midt på natten der hun oppholdte seg i USA):

«Hats off for this man, you dit it! Mr. president :) congrats my friend».

Oversatt betyr det: «Hatten av for denne mannen. Du klarte det. Gratulerer min venn».

En time etter var twitter-innlegget borte for å gjøre comeback kort etter i en litt redigert form.

Pettersen og Trump har blitt gode kompiser i løpet av de siste årene. Via sin rådgiver Lars Gilleberg sier Pettersen til NTB «at hun engasjerer seg i idrett og ikke politikk og at hun nå gleder seg til å spille US Open på banen til USAs president neste år».

En kompis høyt oppe

I 2015 sa Tutta dette til NTB om Trump: – Hvis han ender opp i Det hvite hus skal i alle fall jeg dit. Da har jeg en kompis høyt oppe. Jeg har allerede begynt å kalle ham presidenten.

– Hva synes du om norske mediers omtale av ham?

– Han blir jo i mange sammenhenger beskrevet som en klovn. Samtidig kjenner jeg få personer som liker seg selv så godt som det han gjør. Han er ikke redd for å si det han mener – på godt og vondt. Av og til kan det bli helt feil, mens andre ganger blir det «home run». (NTB)

Mer fra Dagsavisen