Sport

Godset-treneren tror Odd vinner

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen (48) tror at Dag-Eilev Fagermo og Odd tar innersvingen på både sitt eget lag, Rosenborg og Molde denne sesongen.

MARIENLYST (Dagsavisen): – Vi er ikke så gode nå som vi var da vi avsluttet serien i fjor høst. Men vi skal bli bedre enn da vi avsluttet i fjor, sier Bjørn Petter Ingebretsen til Dagsavisen der vi sitter inne på Marienlyst etter nettopp avsluttet SIF-trening.

– Vi trenger litt mer tid på å finne de rette relasjonene. Likevel er vi klare. Vi har jo visst om denne dagen da serien starter, fortsetter han og tenker på serieåpningen mot Brann søndag.

Men så har han altså mer tro på Odd en Godset, fjorårets suverene seriemestere, Rosenborg, som vant med 12 poeng foran nettopp Strømsgodset og Ole Gunnar Solskjærs Molde.

– Hvorfor?

– Odd har bygd opp et lag over flere år. De har styrket stallen. De har kontinuitet. Og de har en meget dyktig trener i Dag-Eilev Fagermo, svarer han.

Profiler borte

Strømsgodset har mistet fire spillere som var i førsteelleveren, blant dem profiler som Jørgen Horn, Iver Fossum og Gustav Wikheim.

– Jeg mener vi har gode erstattere, sier han om det og erkjenner at Strømsgodsets politikk er å dyrke fram egne spillere for så å selge dem til et høyere nivå.

– Men foreløpig har vi jobbet mest med den defensive strukturen. Vi har spilt mot gode lag der vi har vært nødt til å forsvare oss godt. Og et har vi greid, fortsetter han.

Et unntak var den siste kampen mot Vålerenga (3-3), der personlige feil sørget for «dumme» mål imot. Ja, «dumme» mål var det den andre veien også.

– Sånne personlige feil kan du jo aldri gardere deg mot.

Trenger tid

Det er først nå i den seinere tid at Strømsgodset systematisk har begynt arbeidet med den offensive biten.

– Ja, det er det offensive vi har jobbet minst med. Men det er lettere å få til det offensive spillet når den defensive strukturen er på plass. Men ennå trenger vi tid til å bygge opp de offensive relasjonene. Og med en del nye folk, er vi ikke der ennå.

Mer om seriestarten: Vålerenga må skape Oslo-trøkk

Ledertype

En av de nye er den nybakte pappaen til ei lita jente, Jonathan Parr. Han kjenner Bjørn Petter Ingebretsen fra sin tid i Lyn, og nå har han hentet sin tidligere elev, som i mellomtida har 132 ligakamper for Crystal Palace og Ipswich i England.

– Han er en fin gutt. Han er en ledertype som stiller krav til sine medspillere. Det er fint å få inn sånne typer, sier han om nyervervelsen som akkurat da kommer forbi oss og håndhilser.

– Det er flott å komme til Strømsgodset. Det er i alle fall hyggeligere managere her enn i England, smiler han.

En attest Bjørn Petter Ingebretsen ser ut til å sette pris på.

Dagsavisen tipper Strømsgodset som nummer fire denne sesongen. De vil nok fortsette å kapre massevis av poeng i sin egen borg – Marienlyst. Her har de bare tapt fem kamper på de siste fem åra!

Søndag venter den nyopprykkede storheten Brann.

– Vi har sett dem en del ganger. Det er et lag som kommer fra en divisjon der de har vunnet mye. Og nyopprykkede lag er det alltid spennende og vanskelig å spille mot. Jeg kan ikke love noen sjarmfotball, sier han før seriesesongen sparkes i gang.

PS. Måltjuven Marcus Pedersen ventes å være ute de tre første seriekampene. Dermed blir det nykommer Tommy Høiland og Thomas Sørum som får jobben inne i boksen.

Mer fra Dagsavisen