Godset-keeper Anders Gundersen hadde en stri kveld i Tromsdalen i går kveld. FOTO: AUDUN BRAASTAD/NTB SCANPIX

Godset slått ut

CUP: (Tromsdalen-SIF 4-2 eeo.) Ronny Deila avsluttet kvelden med cupnederlag.

I går formiddag sprakk nyheten om at Ronny Deila var førstevalg som Celtics nye trener. Klubben til Stefan Johansen hadde fått nei fra Roy Keane og da var Deila nestemann på lista til å overta etter Neil Lennon. Celtic skal ha tatt kontakt med Strømsgodset og Deila tirsdag kveld.

- Jeg vil ikke si noe om dette før etter at cupkampen mot Tromdsalen er over, sa Deila da mediene møtte ham på hotellet i Tromsø midt på dagen i går. Men det tok tid. For Strømsgodset røk like godt ut av cupen i går kveld etter ekstraomganger. Som i fjor forsvant de i tredje runde.

I Drammen var Godset-ledelsen i møter og tenkte ikke så mye på cupen. For de skjønte at Celtic mente alvor og ville kjøpe Deila ut av den kontrakten han har med klubben ut 2016.

Og i Strømsgodset skjønner man at hvis Deila vil ut i Europa, er tida inne nå.

I vinter sa Deila nei takk til Malmø FF. I stedet fikk de Åge Hareide, som nå topper Allsvenskan med den svenske tittelforsvareren. Også svenske Henke Larsson skal stå på Celtics liste hvis Deila skulle si nei.

 

Forberedte kamp

Ronny Deila var opptatt med å forberede laget til en vanskelig bortekamp i cupen. Tromsdalen har ikke tapt en kamp på eget kunsgress på over et år. Og en slik hjemmebanestyrke vet Strømsgodset og Deila alt om.

Godset kom seg til tredje cuprunde via ekstraomganger mot Ørn Horten. Også i går ble det lengre kamp enn ønsket.

For 1.-divisjonslaget gikk friskest ut, mens Godset fikk Muhamed Keita skadet tidlig og måtte erstattes av Flamur Kastrati.

Tromsdalen presset høyt og fikk uttelling etter en snau halvtime. Laget presset Godset-keeper Anders Gundersen, laget klarte ikke å spille seg ut og presset endte med at Andreas Sletvold kom alene med keeper og scoret.

Først rett før pause kom Strømsgodset fram til noe som lignet en sjanse. Peter Kovacs‘ heading endte utenfor.

 

Utlignet

Men sju minutter etter pause traff Godset endelig. Jarl-André Storbæk kom seg fram på venstresiden og innlegget traff perfekt på panna til innbytter Thomas Lehne Olsen. Han erstattet Peter Kovacs etter pause. Etter dette tok hjemmelaget over, men Godset-keeper Anders Gundersen fikk vist sine kvaliteter. To ganger kom Tromsdalen alene med ham.

Men igjen måtte Godset ut i ekstraomganger.

Og den var bare to minutter gammel da Kim André Råde sendte hjemmelaget i ledelsen med et skudd ned i hjørnet. Tor Martin Mienna økte ledelsen før Martin Ovenstad reduserte med et vakkert skudd i vinkelen. Men vertene utnyttet Godsets lille sløvhet etter scoring og Kim André Råde lirket inn sin andre for kvelden.

Godset er ute av cupen. Og kan miste treneren i neste trekk.

reidar.sollie@dagsavisen.no