God generalprøve for KFUM

(KFUM Oslo - Bærum 3-0). En uke før seriestart er KFUM der de ønsker å være. Sandefjord venter i Vestfold og serieåpning i 1. divisjon kommende søndag.

Av Per Erik Moen

- Jeg sa før kampen at dette kom til å bli en mental prøve for oss. Mot Bærum var vi favoritter. Det kommer vi ikke til å være så ofte i 1. divisjon. Jeg var litt spent på hvordan gutta skulle takle det. Men de fikset det greit. Vi varierte i prestasjonene, men fikk en god gjennomkjøring, sier trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

KFUM var best fra start av i søndagens oppgjør på Ekeberg. De traff tverrliggeren, og var nær scoring ved et par anledninger. Spesielt spissen Moses Mawa burde scoret, men det gikk litt tid før den første ballen lå i nettet.

Det skjedde etter 35 minutter. Hjemmelaget fikk frispark. Pasningssterke Robin Rasch siktet på hodet til den nye midtstopperen  Emmanuel Troudart. Presisjonen i utførelsen var som vanlig av høy klasse, og franskmannen Troudart  nikket ballen flott inn i goal. Hans første nettkjenning for Kåffa.

Jubel for Juba

18 år gamle Juba Moula er en friskus som banker på døra til første-elleveren i Kåffa. Hauketo-gutten har gått gradene i klubben. Forrige sesong fikk han et par innhopp. Den fysisk sterke og energiske tenåringen ser ut til å ha tatt ytterligere steg i vinter.

Og da førstevalget som spiss, Moses Mawa, var på visningsrunde i andre klubber i vinter, fikk Juba flere sjanser. Han har tatt samtlige utfordringer på strak arm.

Søndag gikk Moses ut på stillingen 1-0, etter 60 minutters spill. Inn kom energibunten Juba Moula. Fem minutter senere ble han spilt gjennom, og alene med keeperen, la han kula lekkert i lengste hjørne. 2-0.

Ros fra treneren

Fem minutter senere inntok han servitørrollen og da kunne Basit Agouda sende 3-0-kula inn i mål.

- Hva sier KFUMs trener om 18 år gamle Juba?

- At han er i fin framgang. Han er en uredd 18-åring. Vi ser at han kan få en rolle i laget, og vi tegnet proffkontrakt med ham i uka som gikk. Han har spilt bra i treningskamper, og det blir spennende å følge utviklingen hans.

Fra 3-0 og inn, var det mye rom for hjemmelaget å boltre seg i, ettersom bæringene ivret etter redusering. Men flere scoringer ble det ikke.

-Vi burde utnyttet de store rommene som oppsto. Men, 3-0 får vi være fornøyd med. Jeg liker alltid når vi ikke slipper inn baklengs, for eksempel. Når serien starter må vi også være flinkere til å variere presshøyden vår. Det er selvsagt småplukk vi skal forsøke å luke ut til Sandefjord-kampen, avslutter KFUM-trener Jørgen Isnes.

Fredheim Holm sto over

Vanningsanlegget på Ekeberg har ikke fungert som det skal denne uka, underlaget har vært hardt og tørt. Det er dårlig for Daniel Fredheims knær. Ringreven sto over mot Bærum, men løper etter alle solemerker inn på banen i Sandefjord.