Sport

Glimt-treneren skrøt av et aggressivt Grorud

(Grorud - Bodø/Glimt 0-1). Grorud valgte topp motstand i årets første treningskamp og fikk smake på nivået. Lagets første skudd på mål kom etter en time. – Grorud forsvarte seg imponerende godt, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen.

Bilde 1 av 5

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Bodø/Glimt kom i sine helgråe bortedrakter til sesongens første treningskamp, men viste at fargen bedro. Laget rundspilte mer eler mindre et lavtlggende Grorud-lag før pause, men fikk aldri ballen i mål.

– Og det får Grorud-forsvaret ta æren for. De låste oss fast og vi klarte ikke å skape giftige nok avslutninger, sier Knutsen til Dagsavisen. Han så i stedet gode avslutningsmuligheter ble blåst over. Minst tre ganger.

Grorud debuterer på nest øverste nivå og ønsker god sparring. Det fikk dem.

På prøvespill

I det Grorud-forsvaret spilte blant andre nysigneringen Leo Cornic fra VIF og prøvespilleren Arnar Gudjohnsson.

Glimt, fjorårets sølvvinner i Eliteserien, er på vei til treningsleir i Spania og hadde spurt Grorud om en treningskamp på veien. De var strålende fornøyd med utbyttet på en perfekt kunstgressmatte på Grorud.

– Vi har byens beste undervarme, så her var alt klart, sier Grorud-trener Eirik Kjønø, som var veldig tilfreds med motstanden og kampen.

– Vi får virkelig smakt på nivået før pause. Hvor fort ballen går hos et av landets beste 4-3-3- lag og vi fikk testet oss på det vi var svakest på i fjor. Å stå i mot når vi ble presset bakover. Og på slutten kunne vi jo utlignet også, sier han.

Begge lag byttet en rekke spillere, men 1. omgangen var med de såkalte førstevalgene. Glimt anført av Patrick Berg spilte og spilte uten å komme til målet.

Ventet en time

Etter førsteomgangen der Grorud knapt var over midtstreken lurte vi på når lagets første avslutning ville komme.

Svar: Etter 56 minutters spill da Oscar Aga forfulgte et langt keeperutspill og fikk en lobb avgårde mot mål.

Men i den siste halvtimen skapte også Grorud to sjanser som kunne gitt uttelling. Men at seieren var fortjent var alle enige i.

Brandsdal på prøve

Etter pause åpnet kampen seg opp med alle byttene, Glimt hadde en ball i mål som ble annullert før Victor Boniface ble matchvinner etter et elegant stang-inn-skudd snaut 20 minutter før slutt.

– 1. omgangen ble referansen på hvor vi står. Der fikk vi svar. Etter pause kom en rekke nye spillere inn og vi klarte å få opp aggressiviteten og skapte litt mer. Nå skal vi sortere litt og se hvem vi skal ha med videre, sier Eirik Kjønø.

En av dem som kom inn var den vandrende spissen Lasse Brandsdal som startet fjoråret i Oppsal, men endte i Strømmen.

– Vi jakter en spiss og jeg ringte ham for to dager siden, sier Kjønø, som også hadde med en del juniorspillere i fredagens tropp. Brandsdal er nå klubbløs og dermed tilgjengelig.

På tribunen var det bare Glimt-supportere som ga lyd fra seg. Trener Kjetil Knutsen tok seg en tur bort til dem etter kampen.

– Hvem var nummer 28, ble det ropt fra tribunen.

- Aner ikke, svarte Kjetil Knutsen, for også han har diverse prøvespillere i troppen nå.

Mannen som ble kåret til årets trener i Norge i fjor møtte han som ble årets unge trener for andre år på rad, Eirik Kjønø.

Knutsen har vært koblet til spekulasjonene om ny VIF-trener, men den materien ønsker han ikke å gå inn i.

– Jeg har ingen kommentar til den saken, sier han om den påståtte henvendelsen fra VIF.

– Jeg stortrives i Bodø og det er der jeg er nå, sier han høflig avvisende.

Fjorårets suksesstrener startet med en treningsvinter med nesten bare seire. Samme i år?

KAMPFAKTA

Treningskamp fredag:

Grorud - Bodø/Glimt 0-1 (0-0)

Grorud kunstgressbane: Ca. 100 tilskuere.

Mål: 0-1 Victor Boniface (72)

Grorud startet slik: Mats Viken - Leo Cornic, Arnar Gudjohnsson, Kristian Novak, Henrik Bredeli - Kevin Mankowitz, Elias Hagen, Martin Høyland - Nikolai Hristov, Preben Mankowitz, Oscar Aga.

Glimt startet slik: Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Vegard Bergan, Marius Lode, Fredrik Andre Bjørkan - Morten Ågnes Konradsen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Victor Okoh Boniface, Jens Petter Hauge.

Begge lag byttet nesten hele laget i løpet av 2. omagng.

Mer fra Dagsavisen