Glimt gikk fra 0-6 til 5-1 seier

(Bodø/Glimt - Ranheim 5-1). Glimt viser hvordan det svinger i norsk fotball. Etter 0-6 tap for VIF for en drøy uke siden, utklasset de Ranheim hjemme sent lørdag. Men de tre siste målene kom sent.

Amor Layouni og innbytter Geir André Herrem scoret to mål hver da Bodø/Glimt slo Ranheim 5-1 lørdag kveld. Dermed rykker laget opp på annenplass i Eliteserien.

Layouni scoret sitt sjuende og åttende mål i ligaen denne sesongen og la grunnlaget for at Bodø/Glimt tok tre poeng. Svensken har nå bare to mann foran seg på toppscorerlisten: Oddgeir Børven og Ohi Omoijuanfo.

Mads Reginiussen reduserte for Ranheim 12 minutter før slutt, men så startet showet fra innbytter Geir André Herrem.

Bodø/Glimt-spissen kom inn på banen etter 82 minutter. Fire minutter senere hadde han scoret to ganger, det første etter en kjempetabbe og det andre etter en god prestasjon.

På overtid fastsatte Philip Zinckernagel sluttresultatet til 5-1.

– Det kunne fint vært tre også, men jeg får nøye meg med to. Det var et greit svar på tiltale, sa Herrem strålende fornøyd til Eurosport.

Han var tydelig på at han var misfornøyd med ikke å få spille fra start i lørdagens kamp.

Jakter Molde

I forrige serierunde ble Bodø/Glimt latterliggjort i hovedstaden etter 0-6- mot Vålerenga. Lørdag slet de i perioder, men endte med en overbevisende 5-1-seier.

– Det føles bra. Spesielt at vi vinner i dag etter det som skjedde i Oslo forrige uke, sa tomålsscorer Layouni til Eurosport.

Han ble flere ganger spurt om han blir å se i gul Glimt-trøye etter sommerferien. Til det hadde han ikke mye å si.

Med seieren klatrer gultrøyene opp på 29 poeng og sniker seg foran Odd og opp på annenplass. Bodø/Glimt er ett poeng bak serieleder Molde, men har i tillegg én kamp til gode.

– Det kan bli en spennende høst. Vi skal prøve å gjøre så godt vi kan for å vinne kampene, sa Herrem.

Layouni-dobbel

Det var noe passivt over hjemmelaget i åpningen, men etter 25 minutter fikk de noe å juble for. Ulrik Saltnes flikket lekkert til Layouni som banket inn 1-0 for Bodø/Glimt. Hans sjuende mål for sesongen.

Det så ut til å vekke vertene. De storspilte ikke, men tok mer over kampen. Layouni var bare en klassetakling fra Jørgen Øveraas Olsen unna å få en kjempesjanse minutter senere. Også Zinckernagel fikk en god mulighet, men uten å lykkes.

Som før pause startet gjestene friskt etter hvilen på Aspmyra. Laget fikk to gode sjanser i løpet av åpningsminuttene. Først ble avslutningen fra Olaus Skarsem reddet, deretter skjøt Aleksander Foosnæs utenfor fra god posisjon.

Så smalt det i den andre enden. Håkon Evjen rundet keeper, men posisjonen ble for skrå. Bodø/Glimt-spilleren gikk så i bakken og ville ha straffespark, men dommeren vinket spillet videre. Like etter var Morten Konradsen nære å øke til 2-0.

Halvveis i den andre omgangen virket kampen å være punktert. Vertene rullet flott opp, og Konradsen fant målscorer Layouni. Han plasserte enkelt inn 2-0 med bredsiden.

Superinnbytter

12 minutter før slutt skapte Reginiussen ny spenning for Ranheim da han banket inn reduseringen, men gjestene klarte ikke å utligne til tross for store sjanser i minuttene som fulgte.

Istedenfor skulle hjemmelaget punktere. Herrem kom inn for tomålsscorer Layouni, og bare minuttet senere økte han til 3-1 med sitt første touch. Ranheim-keeperen brukte for lang tid og skjøt ballen i Herrem og i mål.

Og like etter satte samme mann inn 4-1 etter å ha snappet opp en håpløs tversoverpasning i Ranheims bakre rekker.

På overtid kom enda et mål. Hjemmelaget kontret, og Zinckernagel fikk æren av å sette inn kveldens femte Glimt-mål.

Eliteserien fotball menn lørdag, 15. runde:

Bodø/Glimt – Ranheim 5-1 (1-0)

Aspmyra stadion: 3322 tilskuere.

Mål: 1-0 Amor Layoni (24), 2-0 Layoni (67), 2-1 Mads Reginiussen (78), 3-1 Geir André Herrem (83), 4-1 Herrem (86), 5-1 Philip Zinckernagel (90).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Bodø/Glimt (4-3-3): Ricardo Friedrich – Erlend Dahl Reitan, Brede Moe (Vegard Bergan fra 5.), Marius Lode (Vegard Leikvoll Moberg fra 63.), Fredrik André Bjørkan – Morten Konradsen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Håkon Evjen, Philip Zinckernagel, Amor Layoni (Geir André Herrem fra 82.).

Ranheim (4-3-3): Even Barli – Jørgen Olsen Øveraas, Torbjørn Lysaker Heggem, Ivar Furu, Aleksander Foosnæs – Magnus Blakstad, Olaus Jair Skarsem (Eirik Valla Dønnem fra 82.), Mads Reginiussen – Ola Solbakken (Sondre Sørløkk fra 68.), Ivar Rønning (Michael Karlsen fra 68.), Erik Tønne.

Annen kamp lørdag: Rosenborg - Viking 5-1.