Roy Johansen refser Oslo kommune for åpningstidene i ishallene. FOTO: NTB SCANPIX

- Glem en ny Zuccarello

ISHOCKEY: Landslagstrener Roy Johansen (54) retter nå en kraftig advarsel til Oslo kommune. Han frykter at ishockeysporten vil dø i hovedstaden.

Norge kan glemme å få fram en ny Mats Zuccarello (26) fram mot et eventuelt OL i Oslo i 2022. Det han reagerer spesielt sterkt på, er at ishallene i Oslo fortsetter å være steng etter at sesongen er i gang.

- Det vil innebære døden for ishockeysporten i hovedstaden. Om et par år vil rekrutteringen være borte, sier Roy Johansen til vg.no

 

Byråden

Idrettsbyråleder Guri Melby (V) har blitt invitert av ishockeyforbundet til et møte for å diskutere sportens framtid i Oslo. Idrettspresident Børre Rognlien ønsker også å delta på møtet etter det vg.no erfarer.

Guri Melby sier til vg.no at hun gjerne vil snakke med idrettspresidenten og ishockeyforbundet. Men hun avviser at andre kommuner har et bedre tilbud enn Oslo og ellers i Norden. Hun viser til at Stavanger og Stockholm har de samme åpningstidene som i Oslo.

 

Økonomi

Guri Melby skylder på økonomien når hun skal forklare hvorfor kommunen ikke kan utvide åpningstiden.

- Det er et økonomisk spørsmål som ses i sammenheng med idrettsprioriteringer totalt sett. Det koster ganske mye å holde en hall åpen en ekstra uke. Dessuten har vi gamle ishaller som er lite kostnadseffektive og dyre i drift, sier hun

 

Rekruttering forsvinner

Roy Johansen mener at rekrutteringen til landslaget allerede er på vei til å forsvinne fra Oslo. Han tror den vil gjøre det for godt hvis ikke de kommunalt driftede Lørenhallen, Manglerudhallen og Grünerhallen fortsetter med å være setngt til 8. september og for å stenge igjen 30. mars.

- Spillere fra Oslo som eventuelt skal spille OL i 2022 vil ikke få trent, så sant de ikke flytter ut av Oslo, mener han.

Ungdomshallen og Jordal Amfi, som ligger ved siden av hverandre, er åpne fra 1. august. Men det er seniorlagene og de eldre juniorene som da slipper til. Barn og unge får ikke tilgang.

 

Idrettens prioritering

Byråden mener det er idretten selv som prioriterer treningstider og hvem som skal få trene

- Spørsmålet dreier seg om kommunen vil holde ishallene åpne i ishockeysesongen. Den starter 1. august, returnerer Roy Johansen og mener at tilgangen til istid har blitt kraftig redusert.

- Vår prioritet er barn og unge. Ønsker de mer tid til de voksne, er det fullt mulig å betale for det. Hvis de velger bort sommer-is, kan det gi ekstra tid senere, sier til til vg.no.

Hun mener at ishockey er den idretten som mest vil tjene på å få OL til Oslo. det vil bety tre nye ishaller i Oslo, samt én ny på Lørenskog. Det er også satt av 270 millioner kroner til å bygge Sonja Henie ishall, som skal står ferdig i 2017.

tor.karlsen@dagsavisen.no