Sport

Glad hun har en ny cupfinale å se fram til

(Klepp – Vålerenga 9-1) Celin Ildhusøy erkjenner at hun skrudde litt av underveis i kalastapet for Klepp, og allerede i starten av andre omgang hadde begynt å lade opp til lørdagens seniorfinale.

Celin Ildhusøy er blant spillerne på J19-laget til Vålerenga som også skal være med i lørdagens seniorfinale for kvinner, og etter det stygge tapet for Klepp i dagens cupfinale lover hun et helt annet Vålerenga-lag i morgen.

– Allerede tidlig i andre omgang, da de scoret sitt tredje og fjerde mål begynte jeg å tenke på morgendagens cupfinale mot Lillestrøm. Da var det mer om å gjøre å spare på kreftene og gjøre seg klar til den kampen, og der kan jeg med hånden på hjertet si at det ikke kommer til å ende med 9-1-tap, sier Ildhusøy til Dagsavisen.

LES OGSÅ: Braktap for Vålerenga som ble knust 9-1 i J19-finalen

Jakter revansje

Vålerenga tok, mot spillets gang, en overraskende ledelse. Da var det spilt 19 minutter, og Vålerenga holdt ut i en halvtimes tid mot Klepp før det første baklengsmålet kom. Da var det også jevnt over slutt, og ut over i den andre omgangen spesielt rant baklengsmålene inn og Vålerenga var heldige som unngikk tosifret.

– Jeg synes vi gjør det helt ok i den første omgangen, men at vi må tørre å spille litt mer. Da er vi litt inne i kampen, men så rakner vi helt fullstendig i den andre omgangen. Jeg vet ikke helt hva som skjer der, men vi gir litt opp og da blir det sånn, sier Ildhusøy og fortsetter:

– Det må være et historisk tap, og er ikke noe vi kan være bekjent av i det hele tatt. Samtidig er det ikke så enkelt å jakte på noe når du ligger under med seks, sju og åtte mål. Da ønsker du bare at det skal bli over, sier hun.

Allerede i morgen kan Ildhusøy, som internt i klubben blir kalt «Vålerengas Ronaldinho», få sin revansje. Da er nemlig Lillestrøm motstander i seniorfinalen for kvinner. På samme sted.

– Det var godt at dette ikke var den siste kampen for året, for det hadde vært skikkelig kjedelig. I morra skjer det noe mye større, og selv om vi er skuffet nå er motivasjonen enda større for å vinne mot Lillestrøm. Jeg har aldri vært med på å vinne en cupfinale, men etter å ha tapt en ønsker jeg ikke at det skal skje igjen, sier Ildhusøy.

LES OGSÅ: Josias avgjorde G19-finale for Enga: – En drøm

Kampfakta:

Cupfinale, J19

Klepp – Vålerenga 9-1 (2-1)

Telenor Arena, cirka 200 tilskuere

Mål: 0-1 Marit Flaa (19.), 1-1 Kaja Karlsen (31.), 2-1 Elisabeth Terland (36.), 3-1 Marie Hella Andresen (48.), 4-1 Kaja Karlsen (51.), 5-1 Eline Stensen Gulliksen sm (57.) 6-1 Elisabeth Terland (62.), 7-1 Kaja Karlsen (67.), 8-1 Elisabeth Terland (75.), 9-1 Matilde Alsaker Rogde (76.),

Klepp (4-3-3): Amalie Reed Kolnes (Kristin Rage fra 65.) – Marthine Østenstad, Madeleine Mellemstrand, Ida Hetland Pedersen, Emma Braut Brunes  – Elisabeth Terland, Maria Hella Andresen, Julie Austdal – Kaja Karlsen (Alice Håversen Lindseth fra 70.), Anette Jensen, Matilde Alsaker Rogde.

Vålerenga (3-5-2): Sara Nilssen Kilen – Adriana Imeri, Sofie Réz, Eline Gulliksen – Sanne Hansen, Mia Huse, Julia Caroprese, Marit Flaa, Emma Iversen – Celin Ildhusøy, Tine England Karstensen.

Gule kort: Marit Flaa, Vålerenga

Dommer: Amalie Nyeng, Flatås IL

Mer fra Dagsavisen