Gjorde om Brasil-straffe i VAR-drama

(Brasil–Costa Rica 2-0) Neymar fikk endelig hull på byllen etter mye klaging på dommeren, men kunne pådratt seg to gule kort.

Brasil presset og presset, men trengte en hel kamp før de fikk ballen i mål mot Costa Rica, som nå er slått ut. Vi fikk også se at en straffe ble omgjort etter VAR.

Sutrete

Litt vel ofte har Neymar det med å få fryktelig vondt, selv for det som framstår som veldig så lite smertefullt. Sånn var det også mot Costa Rica. Fra første minutt ble han satt på plass av et litt vel hissig Costa Rica, igjen og igjen.

Neymar ble muggen og viste tydelig at han ikke trivdes helt. Han ble spilt igjennom etter 27 minutter. alene med keeper Keylor Navas ble Neymar rett og slett for passiv og trakk seg i duellen med Navas. Rett før pause kunne Neymar også fått et gult kort for filming sa han kastet seg rett utenfor Costa Ricas 16-meter. Det er i det hele tatt mye overspilling og rulling på bakken fra Neymar. når han da ikke er spesielt god, ser det bare rart ut. Etter mye sutring fra superstjernen fikk dommer nok og gjorde det klinkende klart at han ikke orket mer plapring fra Neymar. Derfra og ut var ikke de to bestevenner.

Men Brasil i helblått? For de hadde byttet ut til helblå bortedrakter. For purister kan det virke rart, særlig siden Brasil kunne ha spilt i sine vanlige gule drakter. Costa Rica spilte nemlig i hvitt.

Brasil hadde god kontroll i første omgang og fikk trille mye ball, men uten å få uttelling. Brasil virket å spille på det trygge og blottet seg sjelden bakover. Neymar ble stadig mer involvert.

Costa Rica var knapt i nærheten av Brasils mål og keeper Alisson hadde ikke stort å gjøre før pause.

I andre omgang gikk Brasil hardt ut og hadde et par muligheter før det var gått tre minutter. Rett etter hadde Gabriel Jesus og Coutinho en dobbeltsjanse og det hadde ikke vært noe å si på en Brasil-scoring. Mye takket være en frisk Douglas Costa som kom inn for en litt slapp Willian.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Miss

Da så Neymar igjen misset en sjanse fra ti meter, som strøk tverrligger, begynte dette å se ut som en dag der ingenting funket for Brasils stjernegalleri. Sjansene haglet, men en god Navas i Costa Ricas mål var stødig. Lenge så dette ut til å bli den første målløse kampen i VM og da samtidig den svakeste VM-åpningen for Brasil siden 1978.

Så, etter 77 minutter faller Neymar rimelig lett uten noe særlig å falle for. Dommeren dømte straffe, men måtte så ty til VAR, til elleville protester. Etter en titt ble det ikke straffe likevel.

Neymars humør ble ikke særlig bedre av det. Han burde fått gult kort for filming, men fikk et rett etterpå for å kaste ballen i bakken etter en avblåsing. De siste minuttene var det stort Brasil-press, men Neymar og co. fikk smake sin egen medisin da Costa Rica-spillerne la seg ned og brukte tid, gang på gang.

Men så, ett minutt på overtid, dukket Coutinho opp i |16-meteren og scoret. Lettelsen i Brasil-laget var tydelig og hele gjengen feiret voldsomt ved hjørneflagget. Når så Neymar endelig fikk ballen i mål og økte til 2–0 seks minutter på overtid, var det helt klart og Costa Rica er slått ut. Men Brasil må opp enda ett hakk om det er pokalen de sikter etter.

VM-sluttspillet fotball menn i Russland fredag, gruppe E:

Brasil – Costa Rica 2-0 (0-0)

St. Petersburg stadion, 64.468 tilskuere

Mål: 1-0 Philippe Coutinho (90+1), 2-0 Neymar (90+7).

Dommer: Björn Kuipers, Nederland.

Gult kort: Neymar (81), Philippe Coutinho (81), Brasil, Johnny Acosta (84), Costa Rica.

Været: 19 grader, overskyet. Besittelse: 69-31. Avslutninger: 23-4. På mål: 9-0. Hjørnespark: 10-1. Gått i offside: 3-3. Frispark mot: 11-11. Fullførte pasninger: 660-191. Løp (km): 105-109. Kampens spiller: Philippe Coutinho, Brasil.