Kjetil Rekdal (t.v.) og Jonatan Tollås fra tida i Aalesund. FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG/NTB SCANPIX

Gjenforenes i VIF

OVERGANG: Kjetil Rekdal har allerede fått på plass brikke nummer én før neste sesong.

I går bekreftet Jonatan Tollås selv overfor TV 2 at han blir Vålerenga-spiller fra 1. januar. Dermed gjenforenes Aalesund-kapteinen med tidligere AaFK-trener Kjetil Rekdal.

- Det er på tide med en ny utfordring. Da jeg bestemte meg for at jeg skulle prøve noe nytt, var Vålerenga og Oslo et riktig valg for meg og samboeren min. Jeg gleder meg til å prøve meg i VIF, sier Tollås.

 

Rekdals førstevalg

Rekdal er selvsagt strålende fornøyd med å få på plass sin gamle elev fra Aalesund-tida. Vålerenga-treneren forteller at 24-åringen var klubbens førstevalg på overgangsmarkedet.

- Vi prøvde å hente Tollås for to år siden, men da ble han priset ut, og det var ikke mulig å hente ham. Men vi er veldig fornøyd med å få på plass brikke nummer én til neste sesong, sier Rekdal til Aftenposten.

 

Ung, men erfaren

Vålerenga har hele sesongen vært tynt besatt på stopperplass, der Simon Larsen og Nicolai Høgh har spilt så å si uten konkurranse.

Med Tollås i stallen har Rekdal en ny, solid stopper.

- Han er en moderne midtstopper med bra fart, som også er bra med ball, norsk, i rett alder og med masse erfaring. Jeg har trent ham selv og vet hva jeg får, sier Rekdal.

Tollås har vært i Aalesunds seniorstall helt siden 2007. Siden 2009-sesongen har han vært mer eller mindre fast i lagets startellever.

Nå starter er nytt kapittel i stopperens fotballkarriere.

are.kolstad@dagsavisen.no