Sport

Giggs midlertidig United-manager

FOTBALL: Ryan Giggs overtar manageransvaret i Manchester United mens klubben jakter en erstatter for sparkede David Moyes.

Moyes fikk sparken i storklubben tirsdag. Han blir foreløpig erstattet av Giggs, opplyser klubben. Giggs har vært spillende assistenttrener under Moyes.

– Etter David Moyes avgang som manager, har Manchester United kunngjort at Ryan Giggs, klubbens mest dekorerte spiller, overtar ansvaret for førstelaget fram til en permanent ansettelse kan bli gjort, heter det i en melding fra klubben.

David Moyes kom til klubben i fjor sommer. Han overtok etter legendariske Sir Alex Ferguson, men har hatt en tung debutsesong på Old Trafford. United er hektet av i gullkampen i Premier League og utslått i mesterligaen.

– Klubben ønsker å takke for det harde arbeidet, ærligheten og integriteten han brakte til rollen.

Tøft

Ryktene om Moyes' avgang tiltok i styrke 2. påskedag, og tirsdag kom bekreftelsen på at skotten, som fyller 51 år fredag, er ferdig i klubben.

Moyes ble ansatt som manager i en seksårskontrakt i juli etter direkte anbefaling av forgjengeren Alex Ferguson. Ferguson likte jobben som Moyes hadde gjort i Everton gjennom elleve år. Det viste seg raskt at det ikke var enkelt å overta etter en som hadde ledet klubben i 26 sesonger.

0-2-tapet for nettopp Everton 1. påskedag ble tungen på vektskålen for eierne i Glazer-familien. United er plassert som nummer sju i serien, og første gang siden 1995/1996-sesongen er ikke de røde fra Manchester kvalifisert for neste sesongs mesterliga.

Flere kandidater

Ifølge Daily Mail ble Moyes sparket tirsdag morgen etter et møte med styreleder Ed Woodward på klubbens treningsfelt Carrington.

I de kommende ukene blir det garantert spekulert heftig hvem som kommer til å bli United manager fra kommende sesong. Det er ikke gitt at Ryan Giggs blir gitt hovedansvaret. Nederlands landslagssjef Louis van Gaal er nevnt som en mulig kandidat av flere. Han er bookmakernes store favoritt til å overta. Van Gaal skal allerede være kontaktet av Manchester United, og ifølge flere kilder skal klubben føle seg sikker på at han blir klubbens nye manager etter at VM-sluttspillet i Brasil er over til sommeren. Louis van Gaal er i dag Nederlands landslagssjef, og hans kaptein er Uniteds Robin van Persie.

Atletico Madrids Diego Simeone er også et mulig navn. Borussia Dortmunds Jürgen Klopp er et navn som alltid blir trukket fram når storklubber skal ha ny manager, og hva med Alex Ferguson? Kan det være duket for et comeback selv om han selv har avvist den ideen gjentatte ganger?

Både Simone og Klopp har for øvrig sagt at det ikke er aktuelt å skifte beite.

Det eneste som er sikkert, er at i fotball kan det meste skje.

Mer fra Dagsavisen