Sport

Gi norsk fotball en sjanse

KOMMENTAR: Sommeren er stappfull av fotball på TV, og vi kan velge og vrake hva vi selv ønsker å se på. Norsk fotball er selvfølgelig det åpenbare alternativet. Nei, vent litt. Det stemmer jo ikke.

Det er visst sånn her i Norge at det finnes flere fotballsupportere som ser på Premier League enn Eliteserien. Når kamper i begge ligaer foregår samtidig, velges ligaen på balløya av flertallet. Overraska? Det burde man jo egentlig være, for vi som prioriterer norsk fotball fremfor alt annet synes jo dette er det morsomste som finnes. Norsk fotball har sjarm, glede og ikke minst kvalitet. Ja, det er mye fotball i mange andre land som er bedre enn norsk. Men mye bedre er det ikke. Hvorfor ser du ikke på norsk fotball?

Mange «sofa-supportere» som ser på engelsk fotball hjemmefra forklarer ofte at «norsk fotball og Eliteserien er så dårlig». Joda, det er ikke verdens beste fotballnasjon eller liga. Men helt ærlig, så er det ikke så mye forskjell fra Premier League. Gjennomsnittslønna i Premier League er som vi alle vet betydelig mye høyere enn i Eliteserien. De tjener så sjukt mye penger på å spille fotball. For å forklare det kort og greit; det er mye større forskjell på lønn enn kvalitet. Altså, en Premier League-spiller tjener ufortjent mye penger i forhold til en Eliteserie-spiller med tanke på kvalitet.

Ja, det er sikkert en brannfakkel for sofa-supporterne. Men vet du hva du går glipp av i Toppserien, Eliteserien og OBOS-ligaen? I denne «koronasesongen» er vi jo bortskjemt med fantastisk underholdning. Nesten hver eneste dag i uka inneholder minst én kamp fra disse ligaene. Overraskelser, skuffelser og dramatikk hver runde. Og ikke minst kvalitet!

Så til alle sofa-supportere som heller prioriterer Premier League: Gi norsk fotball et forsøk. Sannsynligheten er liten for at du kommer inn på stadioner rundt om i landet akkurat nå, men fra sofaen kan du like godt teste den fotballen Norge har å by på. Det er ikke lenge før ligaen på balløya får en pause, og da er det i hvert fall ingen tvil om hva som er det beste fotball-alternativet på TV.

Det er synd at kun 200 tilskuere er tillatt i toppfotballen for øyeblikket. Hvis ikke hadde jo denne sommeren vært en gyllen mulighet for sofa-supporterne til å komme seg ut på kamp, og å støtte sitt lokale lag. Ikke minst hadde de kanskje opplevd at fotballen er enda bedre på stadion, enn foran TV-skjermen.

Mer fra Dagsavisen