Sport

Går fra Skeid til KFUM

Skeids toppscorer David Tavakoli er klar for KFUM. Han kan debutere for sin nye klubb allerede søndag.

Mandag ble det klart. Skeids David Tavakoli er klar for KFUM. 27-åringen hilste på sine nye lagkamerater mandag ettermiddag. Tavakoli har sju mål for Skeid i årets seriespill og topper lista. Debuten kan komme allerede mot Notodden søndag.

– Når KFUM nå viste interesse, var jeg veldig klar. Jeg kjenner mange av spillerne og jeg kjenner Jørgen (Isnes), sier Tavakoli til KFUMs nettsted: https://kaaffa.no/nyheter/tavakoli-klar-for-kaffa

Han har signert en avtale ut 2021.

Tavakoli har scoret 88 mål på sine 130 kamper i Skeid-trøya.

Notorisk målscorer

– Han er et meget godt oppspillspunkt og lur i bevegelsene sine. Dessuten er han en notorisk målscorer, sier Jørgen Isnes.

KFUM har nettopp solgt Moses Mawa og Olav Øby til henholdsvis Godset og Kristiansund og ønsket seg erstattere.

Dessuten ville KFUM bevare Oslo-profilen sin. Da KFUM ble enige med Skeid, var overgangen i boks.

KFUM og Skeid rykket begge opp i fjor da Skeid vant 2. divisjonsavdelingen med ni poeng foran KFUM. David Tavakoli ble lagets toppscorer sammen med Mesut Can.

Motsatt resultatkurve

I år har klubbene hatt motsatt kurve, noe som ble illustrert søndag da KFUM slo Ull/Kisa 5-1, mens Skeid tapte 1-5 for Jerv. KFUM er med i opprykkskampen, mens Skeid jobber for å unngå nedrykk.

Tavakoli spilte ikke de to siste kampene for Skeid, men trente med laget senest i forrige uke.

I årets seriespill står han med sju scoringer, deriblant utligningen på overtid mot KFUM på Intility arena. Han er dermed toppscorer for Skeid i år også.

Overraskende overgang

Da Dagsavisen lagde et større intervju med Tavakoli i vår, gledet han seg til å spille på nest øverste nivå. Han har full jobb i forsikringsbransjen ved siden av fotballen.

Les hele intervjuet herhttps://www.dagsavisen.no/sport/hans-forste-trener-var-dagens-byradsleder-1.1456523

Overgangen vekker oppsikt i Oslo-fotballen fordi Tavakoli har vært en av Skeids mest markante spillere i mange år. Han kom til Skeid fra Oslo City foran 2014-sesongen. Tavakoli er opprinelig fra Lindeberg og har også en sesong i Oppsal bak seg.

Skeid trenger ikke bare poeng, de trenger også penger. Å spille hjemmekampene på Intility arena er en stor ekstrakostnad for klubben. Hva KFUM betaler holder klubbene for seg sjøl.

Skeid-trener Tom Nordlie kommenterer overgangen her: https://www.dagsavisen.no/sport/derfor-matte-skeid-selge-til-kfum-1.1574673

Mer fra Dagsavisen