Sport

Galatasaray raser mot bilder av skadd Elabdellaoui: – Synd og skam

Omar Elabdellaoui behandles på sykehus etter å ha blitt brannskadd av fyrverkeri nyttårsaften. Galatasaray-ledelsen raser mot bilder publisert i sosiale medier.

Sent torsdag kveld bekreftet den tyrkiske klubben at Elabdellaoui ble skadd da fyrverkeri eksploderte i hånden hans i forbindelse med feiring av nyttår. Episoden skal ha skjedd hjemme hos den norske landslagsprofilen.

Galatasarays trener Fatih Terim og flere representanter for klubbledelsen skal ha vært sammen med Elabdellaoui på sykehuset etter ulykken. Visepresident Abdurrahim Albayrak uttalte seg til flere medier utenfor Liv-sykehuset i Ulus.

Ifølge NTV opplyste Albayrak at klubbledelsen hastet til sykehuset så fort de ble gjort kjent med Elabdellaouis situasjon.

– Vi har hatt en uheldig ulykke i de siste minuttene av 2020. Vi er alle veldig lei oss, sa Albayrak.

Les også: Undersøkes for øyeskade etter ulykke med fyrverkeri

Raser mot ambulansepersonellet

Han var samtidig mektig provosert og forbannet over at medlemmer av ambulansepersonellet som behandlet Elabdellaoui skal ha tatt bilder av nordmannen og publisert disse i sosiale medier.

– En ambulanseansatt på stedet tok bilder og delte dem i sosiale medier. Det er synd og skam, sa visepresidenten – og fortsatte:

– Denne personen (Elabdellaoui) har tre barn, og Galatasaray har 30 millioner fans. Vår venn er elsket av tusenvis av mennesker, familie og venner i dette landet. Hva slags samvittighet ligger bak et slikt bilde? Det er en skam, er det ikke?

Les også: Braut Haaland vant sportsjournalistenes pris

Frykter for nordmannens syn

Albayrak varsler at episoden blir forfulgt.

– Vi skal følge dette til siste slutt. Vi lar ikke dette passere, sa han.

Elabdellaoui skal motta behandling for brannskader i ansiktet. Det fryktes for skader på nordmannens syn.

– Øynene hans blir vasket, og forhåpentligvis vil det gjøre ting klarere. Legene gjør alt de kan, sa Galatasarays visepresident.

Les også: Lindvik må tannopereres, mister nyttårsrennet

Mer fra Dagsavisen