Sport

Full tillit til keeperen. Klaesson står mot Viking

Dag-Eilev Fagermo har fortsatt full tillit til keeper Kristoffer Klaesson. – Han er vårt førstevalg og han står lørdagens kamp mot Viking, sier VIF-treneren.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): At den 19 år gamle keeperen leverte to keepertabber mot Odd (tap 1-4) og har hatt en tabbe i hver kamp, rokker ikke ved tilliten fra treneren.

– Kristoffer er det største keepertalentet jeg har trent, og det inkluderer Sondre Rossbach og Andre Hansen, sier Dag-Eilev Fagermo når han møter Dagsavisen, Nettavisen og VG på Intilitys kontorer torsdag ettermiddag.

Han er opptatt av å utvikle spillere og da må de få tillit.

Kan ikke utvikle oss nedover

– Du kan si at Odd mistet en medalje på en keepertabbe fra Sondre Rossbach i 2015. Men alle toppkeepere må få lov til å feile. Det vokser dem på hvis de har det mentale på plass. Og det har Klaesson, sier han.

Men samtidig er han klar på at Vålerenga ikke kan utvikle seg ned i OBOS-ligaen.

– Vi slapp inn mål mot Odd som man gjør i 3. divisjon. Da vinner man ikke kamper i eliteserien. Jeg ble ikke sint, jeg blir bare litt oppgitt. Vi var det beste laget i en time mot Odd, vi var best i en time mot Sarpsborg og vi var best med ti mann mot Stabæk. Det bor noe i dette laget. Men vi må få det ut, sier han.

Stakk ikke av

Som Fagermo utdypet i et intervju med Dagsavisen før seriestart: Han hater å tape. Og fire baklengs er sjelden kost for Fagermo.

– 1-4 kan kan ikke forklares bort. Tallene står der. Du har tapt, sier han.

Les også: Peter Michael leies ut

Etter kampen ble han beskyldt for å ha stukket fra mediene på Skagerak Arena. Han ga mild refs til VG for å ha skrevet noe slikt.

– Jeg stikker aldri av. Jeg møtte i mediesonen, men det var ingen der. Så viste det seg at det var en misforståelse, at mediesonen var flyttet på grunn av koronatiltakene. Det hadde ingen fortalt meg, sier han.

Derfor satte han seg i bilen,kjørte hjem til Akkerhaugen, så på krim før han så om igjen den første halvtimen mot Odd. Da fikk han litt av trua tilbake. Det ble nesten ingen søvn og klokka sju om morgenen satte han seg i bilen og kjørte til Valle.

Tollås Nation kunne spilt

Lørdag er det ny kamp mot Viking.  Med så tette kamper må man opptre profesjonelt med hensyn til restitusjon. Spillere har fått en nøyaktig timeplan

Mot Viking er alle spillerne tilgjengelige, ingen er ute med skader.

- Kunne Jonatan Tollås Nation spilt mot Odd?

– Ja, men vi valgte å spare ham. Han kan ikke spille tre kamper i uka, sier Fagermo som sier han også akter å få i gang Vålerengas unge stoppertalenter, Brage Skaret og Fredrik Holme.

- Vålerenga er en blakk klubb og vi må dyrke fram våre egne talenter. Da må vi ikke la oss stresse av litt motgang, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen