Frustrert MS-trener: - Vi var late

(Vålerenga - Manglerud Star 6-0). Om noen var i tvil: Vålerenga er fortsatt klart best i byen i hockey.

Av Haakon Thon

FURUSET FORUM (Dagsavisen): VIF-trener Roy Johansen var spent på om laget hans hadde samme flyt etter landslagspausen og MS-trener hadde forberedt spillerne godt på hva som kom.

Med fasit i hånd: Roy Johansen gliste bredest torsdag kveld.

– Vi er veldig solide i de to første periodene, mens vi tar det litt pent i den siste, sa Roy Johansen til Dagsavisen.

Vålerenga hadde spilt i ni minutter  da de vant en dropp i offensiv sone. Martin Røymark fintet et skudd og spilte til Brede Csiszar, som med et slagskudd sendte VIF opp i 1-0-ledelse. Derfra og ut klarte laget fra Manglerud aldri å by på de store problemene, og det sto til slutt 6-0 på måltavla.

Frustrasjonen spredte seg i MS, som riktignok fikk en puck i mål i siste periode, men etter videoanalyse ble scoringen annullert.

Dette var også kampen der keeper Chris Joyce (MS) fikk ti minutter på grunn av munnbruk. Så det var ikke helt stille i Furuset Forum.

Vålerenga tok dermed innpå serieleder Storhamar, som bare fikk to poeng torsdag kveld. VIF er to poeng bak med en kamp mindre spilt.

– Vi var veldig bra defensivt gjennom hele kampen. Også fikk vi se noen veldig fine mål, vil særlig framheve scoringen til Markus (Karlsen Ekberg), sier Johansen.

Han brukte alle 19 spillerne sine og kan nå se fram til to nye hjemmekamper i Forum, den første mot Sparta på søndag.

MS skal opp mot bunnlaget Ringerike.

– Vi visste hvordan VIF ville angripe, men vi klarte ikke å demme opp. Det skuffer meg, sier MS-trener David Livingston. – Spillerne så rett og slett late ut utover i kampen og ga opp for tidlig, sa han.

Eliteserien ishockey torsdag, 21. runde:

Vålerenga – Manglerud Star 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)

Furuset Forum: 840 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (9.52) Brede Csiszar (Martin Røymark, Villiam Strøm).

2. periode: 2-0 (25.13) Thomas Olsen, 3-0 (28.14) Olsen (Strøm), 4-0 (38) Marcus Karlsen Ekberg (Morten Ask).

3. periode: 5-0 (47.34) Rasmus Ahlholm (Røymark, Tobias Lindström), 6-0 (56.56) Jonas Oppøyen (Lars Erik Spets, Strøm).

Dommer: Roy Stian Hansen, Storhamar.

Utvisninger: Vålerenga 4 x 2 min. Manglerud Star 4 x 2 min. 2 x 10 min. 1 x 20 min.

Øvrige kamper:

Frisk Asker – Storhamar 2-3 e.str. (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Askerhallen: 1181 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (18.24) Christian Kåsastul (Viktor Granholm, Nicolay Andresen).

2. periode: 2-0 (23.20) Mats Frøshaug (Garreth Thompson), 2-1 (29.22) Simen Edvardsen (Mikael Zettergren).

3. periode: 2-2 (42.14) Joel Johansson (Lars Erik Hesbråten, Christian Larrivée).

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffeslag: 2-3 Eirik Salsten.

Dommer: Mads Frandsen, Frisk Asker.

Utvisninger: Frisk Asker 3 x 2 min. Storhamar 7 x 2 min. 1 x 10 min.

Lillehammer – Stavanger 4-3 (2-2, 1-0, 1-1)

Kristins hall: 1480 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (4.26) Jacob Noer (Brendan Ellis, Alexander Reichenberg), 2-0 (12.15) Sondre Bergersen Bjerke (Joey Benik, Noer), 2-1 (14.53) Peter Lorentzen (Kristian Forsberg), 2-2 (16.33) Mario Lucia (Brandon Burlon, Jacob Lagacé).

2. periode: 3-2 (25.34) Bjerke (Joakim Eidsa Arnestad, Justin Hickman).

3. periode: 4-2 (57.13) Benik (Adrian Saxrud Danielsen), 4-3 (58.24) Burlon (David Morley).

Dommer: Tommy Søstumoen, Storhamar.

Utvisninger: Lillehammer 5 x 2 min. Stavanger 6 x 2 min.

Ringerike – Stjernen 3-4 (1-2, 0-1, 2-1)

Schionghallen: 624 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (6.03) Peter Lindblad (Joacim Sundelius), 0-2 (6.46) Karel Slavata (Lukas Enqvist), 1-2 (14.35) Joachim M. Engesveen (Jonas Moen).

2. periode: 1-3 (30.08) Albind Lindgren (Hampus Gustafsson, Sundelius).

3. periode: 2-3 (46.39) Anders T. Henriksen (Michael Söderberg, Jørgen N. Langdalen), 3-3 (48.39) Söderberg (Erik J. Vestman, Kristoffer Melin), 3-4 (52.28) Magnus Haugen (Antti Kauppila).

Dommer: Eirik Hansen, Jutul.

Utvisninger: Ringerike 7 x 2 min. og 2 x 10 min. Stjernen 6 x 2 min.