Sport

Frustrert Kjelsås-kaptein: – Den tyngste perioden min i Kjelsås

Kjelsås-kaptein Jesper Solli er enig med trener Eivind Kampen at spillerne nok har tatt litt for lett på kampene så langt denne sesongen, og lover at spillerne vil vise seg fra en bedre side i helgens oppgjør mot Fredrikstad.

Etter fire kamper står Kjelsås nå med tre kamper uten seier, to strake hjemmetap og kun fire poeng på fire kamper. Det fikk trener Eivind Kampen til å beskylde sine egne spillere for å ha et holdningsproblem, og ta litt for lett på inngangen til kampene så langt denne sesongen. En kritikk kapteinen til dels er enig i.
– Det er nok ikke snakk om et holdningsproblem, for det er ikke viljen hos spillerne det står på. Men jeg kan være enig i at vi kanskje har tatt litt for lett på kampene denne sesongen. Det kan virke som at vi, og da spesielt på hjemmebane, har trodd at ting skulle gå litt mer av seg selv enn det har gjort, sier Jesper Solli til Dagsavisen.

Les også: Kampen bekymret over spillernes holdninger etter nok et tap (+)

– Man skulle tro vi hadde lært til nå

Midtbanemannen er enig i at de har slitt med inngangen til kampene, som har gjort at laget har kommet litt bakpå fra start, og at dermed har ballet på seg ut over i kampene slik at de ikke har fått spillet til å sitte.
– Vi har stor tro på det vi driver med, og vi har levert gode treningsuker inn mot hver kamp, men så langt har vi ikke fått det ut når det gjelder. Vi kjenner litt på den følelsen av å ikke gi alt, og at vi er god for mer enn det vi får ut, og da er det ekstra vondt å tape fotballkamper. Siden du vet at du er så mye bedre enn det du får vist, forteller Solli.

Kapteinen sier at han ikke helt har svaret på hvorfor det har blitt sånn.

Jeg synes det egentlig er veldig rart, og kan ikke helt sette fingeren på hva det er. Etter Senja og Alta-kampen skulle man tro at vi hadde lært, også gjør vi samme feilen mot Eidsvoll. I den kampen er vi jo best, skaper flest sjanser og vinner de fleste duellene, men ender likevel opp med å tape. Det er frustrerende, sier han.

Les også: Kjelsås tapte sin andre strake hjemmekamp for sesongen (+)

– Den tyngste perioden min i Kjelsås

På mandag gikk Kampen gjennom Eidsvoll-kampen med spillerne som vanlig, og da snakket han og spillergruppa ut om sesongstarten, problemene de har hatt og hva som kan gjøres for å løse dem.

– For det første vil jeg si at det ikke på noen måte var et oppvaskmøte eller noe som det. Vi gjennomfører alltid en kampgjennomgang på mandagene, og denne gangen handlet det om hvorfor ting har blitt som de har blitt i år. Det var et godt møte der vi fikk luftet ut og snakket om hva som kunne være årsakene, sier Kampen og fortsetter:
– Årsakene er nok litt sammensatte, men vi fikk hengt opp knagger som kan gjøre tingene enklere for oss i tiden som kommer. Starter du kampene litt på hæla, bidrar det til en unødvendig stressfaktor som kan gi uroligheter i laget, som gjør det vanskelig å hente oss inn igjen. Det var et godt møte, og en fin måte å parkere Eidsvoll-kampen på, forteller Kjelsås-treneren.
– Vi hadde en god prat om situasjonen på møtet mandag, slik at alle er klar over hva som er forventet av oss. Vi har hatt tunge perioder før også, men dette er nok den tyngste perioden jeg har vært med på i Kjelsås. Det er tungt, men det eneste vi kan gjøre er å ha gode treningsuker og levere under kamper, sier Solli.

Skal snu kjerringa mot Fredrikstad

Kapteinen mener derfor lørdagens kamp er en perfekt anledning til å få bukt med problemene på.
– Kampen mot Fredrikstad i Fredrikstad kunne egentlig ikke ha kommet på et bedre tidspunkt. Det er borte mot serielederen, det er mot Fredrikstad på deres stadion, og det er gratismulighet for oss å vise at vi er bedre enn det vi har vist til nå. Stemningen i spillergruppa er god, og vi leverer gode prestasjoner på trening, og alle gleder seg skikkelig til å vise oss fra en bedre måte mot FFK, fastslår Solli.

Så langt i sesongen har det vært enklere for Kjelsås å ta poeng på bortebane, med en seier og en uavgjort. Det står i sterk kontrast til de to tapene de har hjemme på Grefsen stadion, og Kampen tror inngangen til helgens kamp nesten gir seg selv.

– Inngangen til den kampen mot Fredrikstad er det egentlig umulig å bomme på. Med tanke på de problemene vi har hatt til nå kommer den på et optimalt tidspunkt, og det er så små forskjeller på lagene i denne divisjonen at det ikke er noen grunn til at vi ikke kan dra til Fredrikstad og slå FFK. Vanligvis er vi best hjemme, så denne sesongen er litt sånn bakvendtland for oss, forteller Kampen.

Les også: Kjønø tvilte aldri på Grorud-seier: – Vi visste det egentlig helt fra gårsdagen (+)

Mer fra Dagsavisen