Frisk boksekamp, men mest hockey da Vålerenga stoppet Storhamar

(Vålerenga - Storhamar 4-2). Det ble boksing på tørre never, men finsk matchvinner da Vålerenga fikk stoppet Storhamars sterke formkurve.

Bilde 1 av 3

Dette var Storhamars første besøk i den nye arenaen på Jordal, men for første gang i historien måtte de altså spille for null tilskuere.

Oppgjøret hadde fortjent fullsatt hall i denne toppkampen. For Storhamar kom med sju strake seire i hockeybagen og var proppfulle av selvtillit foran dette prestisjemøtet.

Uavgjort boksekamp

Første periode var Vålerenga dominerende, men klarte ikke å skape store sjanser ut av skuddovertallet (17-6).

Det som huskes er boksekampen mellom Patrick Thoresen og Axel Eidstedt midtveis i perioden. Det ble til slutt et oppgjør på tørre never som dommerne lot gå sin gang. I disse koronatider skal dommerne se an litt før de griper inn.

Men både Thoresen og Eidstedt kom fra duellen uten åpenbare skader, men begge ble sendt i garderoben med beskjeden: Takk for i aften.

Det ble en målløs første periode, men rett etter den første pausen smalt det.

Små marginer da Storhamar gikk i tet

Vålerenga og Sondre Olden var centimetre fra å sende laget i ledelsen. I stedet rappet Storhamar pucken, kontret og smalt laget i ledelsen. Sondre Bjerke satte scoringen.

Men før perioden var over hadde Martin Røymark snudd oppgjøret for VIF. Først sørget han for utligningen da han satte et hardt skudd oppe i en skjermet keepers høyre vinkel. Skuddet fra skrått hold kom overrumplende på alle.

Pussigere var situasjonen tre minutter senere da den ene dommeren falt og nesten seilte inn i målfeltet. Situasjonen forstyrret kanskje Storhamars forsvar, men Røymark fikk tak i pucken og feide laget i ledelsen.

Han utnyttet våkent en situasjon der noen var litt nølende der dommeren lå og sprellet på isen.

Også denne perioden vant VIF skuddstatistikken, knepent 10-9.

God timing av Taimi

Storhamars Rasmus Ahlholm fikk også sitt gjensyn med sin forbedrede gamle hjemmebane og leverte målgivende til Eskild Bakke Olsen som scoret Storhamars andre scoring for kvelden. Da hadde vi akkurat starten den siste perioden.

Og da var Storhamar på hugget og jaktet sin åttende strake. Men den kom aldri.

For da presenterte Vålerengas nye finne seg på beste vis. I kampens femte overtall tok Tommi Taimi med seg pucken fra egen sone, gikk sjøl og sendte VIF i ledelsen igjen. Ikke noen typisk overtall-scoring, men det spiller jo ingen rolle.

Og det kledde kampen at han satte den siste også.

Storhamar økte trykket for å få sin siste utligning, men Vålerenga kjempet febrilsk i forsvar. Til slutt tok Storhamar ut keeper og da Taimi igjen fikk pucken i VIFs sone satset han på prikkskyting og lyktes. Kveldens lengste langskudd skled midt i det tomme målet åtte sekunder før slutt.

Dermed var kampen over og Vålerenga passerte Storhamar på tabellen.

Vålerenga – Storhamar 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)

Jordal amfi: Ingen tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (21.54) Sondre Bjerke (Rasmus Ahlholm), 1-1 (30.03) Martin Røymark (Jonas Oppøyen, Tommi Taimi), 2-1 (33.05) Røymark.

3. periode: 2-2 (42.28) Eskild Bakke Olsen (Ahlholm, Eirik Salsten), 3-2 (53.15) Taimi (Daniel Sørvik, Steffen Søberg), 4-2 (59.52) Taimi (Sørvik, Tobias Lindström).

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min. og 1 x 5 min., Storhamar 6 x 2 min. og 1 x 5 min.