Sport

Frigg mister toppscoreren

Han var svært viktig da Frigg var nær opprykk i høst. Nå forsvinner han til hjembyen. Men Frigg henter inn nye navn.

Av Reidar Sollie og Dag Høie

Vital Kaba hamret inn 29 scoringer for Frigg i 3. divisjon i fjor. 24 av dem i serien og fem i cupkvalifiseringen i en sesong der laget endte på andreplass og var uhyre nær opprykk til 2. divisjon.

Frigg hadde rykket opp med uavgjort i den siste kampen, men tapte 0–1 for Senja, som dermed tok steget opp.

Reiser hjem

For Kaba blir det imidlertid spill i andredivisjon likevel. For han skal nå spille for hardtsatsende Arendal. Dette er også byen han vokste opp i. Arendal havnet midt på tabellen i 2. divisjons avdeling 2 i fjor. Avdelingen som Skeid vant.

Kaba kom til Frigg fra Heming. Han hadde imidlertid Lyn som førstevalg da han ville prøve noe nytt. Etter to treninger der fikk han beskjed om at han ikke holdt mål.

Det motbeviste han til gangs i Frigg, klubben som blant annet hindret opprykket for Lyn.

Målet er opprykk

Frigg-trener Magnus Aadland er vant til at spillere kommer og går. Og selv om fjorårets toppscorer er borte, er målsetningen hans klar.

- Målet er opprykk, skriver Aadland i en epost til Dagsavisen.

Han forteller også om endringene i Friggs A-stall:

Laget har mistet tre øvrige spillere i tillegg til Kaba: Keeper Marius Olavesen (klubbløs), keeper Jens Madsen til Heming og midtstopper Ilir Kukleci til Arendal.

- I tillegg har vi hentet inn to nye spillere: Varg Ringdal Støvland, midtbanespiller fra Halsen og Jon Petter Stangeland, spiss fra Sola, forteller han.

Aadland er godt fornøyd med stallen, men jakter en keeper og en forsvarsspiller fordi venstreback Helge Neumann har operert kneet og er ute i ni uker.

- Ut over det er alle skadefrie og i full trening og vi spiller første treningskamp mot Ørn Horten i Manglerudhallen lørdag klokka 14, skriver han.

Arendal-trener Steinar Pedersen gleder seg til å jobbe med Kabal i Arendal. Også det laget har ambisjoner om opprykk, fra 2. divisjon til 1. divisjon.

Mer fra Dagsavisen