Sport

Fredheim Holm: – Vi skal kjempe om opprykk i år også

OBOS-ligaen har sesongstart fredag. Daniel Fredheim Holm vil fortsatt kjempe om opprykk til Eliteserien med KFUM, slik som i fjor.

Bilde 1 av 3

KFUM ARENA (Dagsavisen): Den tidligere Vålerenga-kapteinen er kanskje ikke like rask lenger. Ikke er han heller i sitt livs form, men teknikken og steget er like gjenkjennelig og særegen. Daniel Fredheim Holm strør perfekte crossere, gang på gang under KFUMs trening onsdag ettermiddag. Den spillende assistenttreneren har for øyeblikket ingen skadeproblemer.

– Akkurat nå kjennes kroppen veldig bra ut, så jeg er tilgjengelig til å spille kamper slik det er nå. Så får vi se hvordan kroppen føles etter de første kampene som kommer. Samtidig har vi jo en stor stall, og vi kommer til å benytte oss av bredden. Men jeg er én av dem som er kampklare, forteller Daniel Fredheim Holm til Dagsavisen.

Tre arbeidsstillinger

Fredheim Holm ble som kjent hentet til KFUM som spillende assistenttrener i forkant av 2019-sesongen. Nå har han fått enda mer ansvar i klubben, i rollen som idrettssekretær. Dermed tilbringer Daniel mye av tiden sin på Ekeberg. Både som sekretær, assistenttrener og spiller.

– Jeg kommer opp hit rundt ni hver dag og jobber litt med de tingene som ikke omhandler A-laget frem til lunsj. Etter lunsj er det A-laget som står i fokus. Planlegging, analysering av motstandere, egne kampanalyser osv. Deretter er det jo trening, så det passer meg perfekt, forteller Fredheim Holm.

Vil gjenskape fjorårssesongen

Teamet med hovedtrener Jørgen Isnes og assistent Anders Lübeck, i tillegg til spillende assistenttrener Fredheim Holm ble mildt sagt en suksess i fjorårets sesong. «Kåffa» spilte seg til en fjerdeplass i OBOS-ligaen som nykommer fra 2. divisjon. I tillegg kom de til nest siste runde av kvalifiseringen til Eliteserien, da de ble slått 1-0 av nåværende eliteserie-lag, Start. Holm ser ingen grunn til at ambisjonene for sesongen skal være annerledes.

– Vi hadde jo en veldig bra sesong i fjor, så vi har lyst til å vise i år at det var en grunn til at vi gjorde det såpass bra i 2019. Det er målet vårt i år også, å være med i kampen om kvalik og opprykk. Det er altså ambisjonen, men vi merka jo i fjor at det er tett og jevnt i OBOS-ligaen.

Selv om KFUM har tapt sine tre siste treningskamper mot Tromsø, Lillestrøm og Grorud, har Fredheim Holm tro på at laget kommer til å levere når det virkelig gjelder.

– I fjor var vi gode på å holde hele kampen ut og avgjøre da det var jevne kamper. Det er kanskje noe vi har manglet i treningskampene nå, men jeg er sikker på at det kommer når sesongen begynner, sier han.

Nykommere

Da Eliteserien allerede har holdt på i over to uker og fem runder, har det kriblet ekstra i beina til Fredheim Holm og resten av Kåffa.

– Vi gleder oss veldig til seriestart nå, selvfølgelig. Endelig kan vi spille kamper man kan få poeng i, flirer Holm og legger til:

– Stemninga i laget er veldig fin, og de nye spillerne på laget passer også godt inn.

KFUM har nemlig fått inn en god del nye spillere i laget før 2020-sesongen. Blant annet Mohammed Mahnin, Alagie Sanyang, Jacob Stubberud og Remi André Svinland, for å nevne noen.

– De har påvirka laget veldig positivt. Med fjorårssesongen fulgte jo også noen veldig gode spillere som vi fikk flyttet opp til Eliteserien. Da ble det nødvendig å erstatte de som forlot oss i fjor. Det har vi gjort, og vi er veldig fornøyde med det vi har fått muligheten til å hente. Alle hadde lyst til å spille for oss, og det er veldig positivt.

Oslos nest beste

På spørsmålet: «Hvilket lag er Oslos nest beste om fem år?» forteller Daniel følgende:

– Veien vi ønsker å gå er at vi skal etablere oss som en Oslo-klubb i OBOS eller Eliteserien, og jeg håper og tror at vi er Oslos nest beste lag om fem år.

Holm startet som kjent sin karriere i Skeid. Det var der han for alvor fikk vist seg frem og vekket oppmerksomhet. Vålerenga hentet det da 18-årige supertalentet. På sine tre første år som VIF-spiller ble det både bronse, sølv og gull i Eliteserien (da Tippeligaen). Nå ønsker han at KFUM skal ligne litt på slik Skeid var.

– Jeg håper at vi kan være litt som Skeid var da jeg spilte der. Det var et fint stoppested for unge Oslo-talenter. Der fikk du spille tidlig på et bra nivå. Kanskje enda tidligere enn det man får nå, så jeg håper vi kan gjøre noe lignende her i Kåffa.

– Én sesong av gangen

Midtbanespilleren, som en gang i tiden var ansett som Norges største fotballtalent, nærmer seg 35. Om 2020 blir hans siste sesong er ikke sikkert.

– Hvor mange sesonger har du igjen av karrieren?

– Jeg tar én sesong av gangen, jeg. I fjor hadde jeg litt for mye problemer med kneet mitt, men nå kjennes det bra. Samtidig må jeg nesten se an, for jeg skal jo bruke denne kroppen til noe etter fotballen også, avslutter Daniel Fredheim Holm.

Mer fra Dagsavisen