Sport

Fredheim Holm om Vålerenga: – De er kapable til å kjempe høyere opp i år

Daniel Fredheim Holm mener VIF har et mer robust lag, men ønsker ikke å legge noe press på gamleklubben.

Det er sesongstart, og Daniel Fredheim Holm har funnet seg til rette i sin nye jobb som spillende assistenttrener i KFUM. Men fjorårets VIF-kaptein har holdt et lite øye til gamleklubben i oppkjøringa, og han liker det han har sett.

– Jeg følger med ja, absolutt. Det er ikke noe å lure på. Jeg håper de gjør det bra, og det tror jeg dem kommer til å gjøre også. Det har sett bra ut i treningskampene, sier Fredheim Holm da Dagsavisen møtte han på Ekeberg tirsdag.

Selv om han nå prioriterer KFUMs sesongstart borte mot Sandefjord søndag, har han likevel en del tanker om årets VIF-utgave.

– De har fått en litt mer robust tropp, litt mer erfaring, litt mer spillere som har vært med på det her tidligere. Det at de har fått inn spillere som vet hva som skal til for å prestere på det nivået tror jeg var en viktig, og smart greie som ble gjort i vinter. De har en bredere tropp nå enn hva de hadde for ett år siden, forklarer han.

Les også: Skeid og KFUM Oslo vil overraske

Positivt for alle

Han mener at en tropp med mer erfaring ikke er noe hinder for de yngre spillerne som ønsker å slå seg opp på VIFs A-lag, tvert imot.

– Det er ikke viktig fordi de unge spillerne ikke er gode nok til å prestere på det nivået. Det handler mer om at de unge spillerne får flere rollemodeller å se opp til. Hvis man hele tida blir dytta inn i ting for tidlig så kan det få en negativ effekt. De unge har flere foran dem som de kan lære av sånn at de ikke blir kasta ut i det, uten at de har sett hvordan det skal være. Det er fortsatt mange unge og lovende, men mer rutine i alle ledd. Det tror jeg kan være positivt for alle, mener 33-åringen.

– I alle klubber jeg har vært i, har det vært sånn at jo større konkurranse det har vært om plassene jo bedre har laget vært. Nå må de yngste som er i nærheten av å få spille pushe grensene for å få spille. De må bevise at dem er gode nok, og bedre enn de som har blitt henta inn, og som på papiret skal spille. Det bør gjøre noe med deg som ung spiller, og at du da klarer å pushe grensene, legger han til.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Er du god nok, så spiller du

Han føler seg også sikker på at Ronny Deila, og hans trenerteam vil gi unggutta muligheten, om de viser seg fram.

– Jeg veit med Ronny og de andre gutta som er der at alder ikke har noe å si for om du spiller eller ikke. Er du god nok som 17-åring spiller du, slår han fast.

Fredheim Holm tror resultatet av dette kan bli veldig bra for Vålerenga.

– Nå du ser på Vålerenga fra utsida, hva vil du si er et realistisk mål?

– Vi får se. Jeg har ikke sett eller hørt noe om hva slags mål de har i år, så jeg har ikke lyst til å legge noe press på dem fra min side på det. De har sett bra ut i vinter, og forhåpentligvis tar de med seg det inn i sesongen, svarer han.

Selv om Fredheim Holm ikke ønsker å gå ut med noe tabelltips for sin gamle klubb, sier han likevel følgende:

– Dem har et lag som er kapable til å kjempe høyere opp enn de har gjort de siste årene. Det tror jeg. De har hatt en god start, som de kan jobbe videre med.

Les også: VIF-veteran i ny klubb: - Morsomt å være noe mer enn bare en spiller

Må slå Mjøndalen

Vålerenga står med seks seire, tre uavgjorte, og tre tap i sesongoppkjøringa. I sesongens første tellende kamp venter Mjøndalen på hjemmebane for VIF. Der er Fredheim Holm krystallklar på hva som gjelder.

– Det er en kamp man skal ha tre poeng i, om man skal være med. Jeg tror ikke Mjøndalen gleder seg. Det er en stor arena, og Vålerenga spiller godt hjemme så jeg er ganske trygg på at det blir Vålerenga-seier i den kampen, sier han.

Håper på møte i cupen

Hans eget lag, KFUM, skal i likhet med Mjøndalen møte et av ligaens (1. divisjon) største klubber, nemlig Sandefjord. Han mener KFUM her kan slå nedenfra, og overraske et Sandefjord-lag som alle forventer at skal vinne.

 – Blir ikke det litt det samme som Mjøndalen må gjøre mot VIF?

– Jo, absolutt, det er jo det de må gjøre, men ut ifra hva jeg har sett i vinter så er de (VIF) favoritter.

På tampen spør vi Fredheim Holm om han kunne tenkt seg en cupkamp mellom KFUM og Vålerenga.

– Det hadde vært kult det, altså. Jeg har jo gjort det en gang før, og det gikk veldig bra det. Kan prøve en gang til, smiler Fredheim Holm lurt med henvisning til Skeids cuptriumf over Vålerenga i kvartfinalen i 2003, som Skeid vant 1–3.

Mer fra Dagsavisen