Ole Einar Bjørndalen kom så vidt kom inn blant de ti beste på fellesstart 15 km menn.

Fransk dominans stresser ikke Bjørndalen

Franskmennene herjet med de norske skiskytterne under sesongåpningen på Sjusjøen i helgen. Veteran Ole Einar Bjørndalen er ikke bekymret.

Av Geir Andreassen

Bjørndalen ble nummer ni og ti på de to konkurransene, sprint lørdag og fellesstart søndag. Det franske brødreparet Martin og Simon Fourcade tok hver sin seier, og de andre franske løperne var heller ikke langt unna.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– At franskmennene dominerer såpass tenker jeg ikke på nå. Jeg har mer enn nok med å tenke på meg selv. Jeg vet hva jeg skal gjøre framover for å komme i form så jeg må ha fokus på det, sa Bjørndalen.

Søndag hadde Bjørndalen én liggende bom, og tre bom på stående. Han hadde dessuten også landsmennene Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund og Vegar Gjermundshaug foran seg på resultatlisten.

– Det ble veldig blandet drops. Jeg gikk bra til å begynne med og følte meg sprek egentlig. På siste runden jeg var helt nede i kjelleren etter den harde starten, og jeg hadde ingenting å gå med, sa Bjørndalen som måtte tåle to bom på siste stående skyting.

Godt for selvtilliten

– Det svarte litt bedre enn på sprinten, og plasseringsmessig gjør jo dette litt for selvtilliten fram mot verdenscupåpningen, sa Lars Helge Birkeland til NTB.

Skiskytterne innleder verdenscupen i Östersund om snaue to uker. Ole Einar Bjørndalen har familien med seg til Sjusjøen. Det vil si kona Darja Domratsjeva og datteren på én og en halv måned.

Ikke bra nok

– Mange ting som er bra denne helgen, men en norsk sesongåpning uten en norsk seier, det er ikke bra nok. Vi har ikke panikk av den grunn, men vi må erkjenne at skytingen ikke holder når det er snakk om seier, sa landslagssjef Morten A. Djupvik.

Det var Djupvik som klarte å kapre den gamle franske skytetrener Siegfried Mazet foran denne sesongen. Det de franske skiskytterne viste på standplass på Natrudstilen Skiarena i helgen viste at han trolig ikke er særlig savnet.

– Jeg vet at nivået på skytingen blant våre er mye bedre enn det fikk vist her i åpningen, sa Djupvik som også har en liten utfordring med å få stablet to slagkraftige norske lag til Östersund.

På herresiden mangler Tarjei Bø, mens på kvinnesiden er Synnøve Solemdal, Hilde Fenne og Kaia Wøien Nicolaisen ute med sykdom. Marte Olsbu er så vidt begynt å trene skikkelig igjen etter en blindtarmoperasjon. (NTB)