Nyheter

Fra tvil til smil

Jørgen Isnes tvilte i starten på om han var rett mann for KFUM, nå nyter han gode dager på Ekeberg, med et Kåffa i medvind.

KFUM tok sommerferie på en 5. plass i 1. divisjon, to poeng bak Raufoss på 3. plass, og med sju poeng opp til Sandefjord på direkte opprykksplass.

Torsdag startet de oppkjøringa til det som kan bli en svært morsom høst for KFUM.

– Det starter jo allerede neste helg, med toppkamp mot Aalesund. Så ønsker vi å sette publikumsrekord her mot Raufoss under Norway Cup, og i tillegg ligger kvartfinalen mot Odd der som en gulrot, sier Jørgen Isnes til Dagsavisen etter torsdagens trening.

KFUM har satt seg i en god posisjon, men at Jørgen Isnes kan sole seg i glansen, både bokstavelig og billedlig, på Ekeberg om dagen er ingen selvfølge. Isnes tok over KFUM i 2017, etter nedrykket fra 1. divisjon, men starten ble et mareritt. Etter 0-1-5 på de seks første kampene måtte han rett og slett gå i seg selv.

– Hadde det gått 5–6 kamper til så hadde jeg nok gitt meg. Ikke fordi klubben ville kvitta seg med meg, men fordi jeg hadde følt på det selv, innrømmer han.

– Nå står vi med 5-0-1 på de seks siste kampene, i 1. divisjon. Det snur fort i fotballen, legger han smilende til.

Les også: (+) Grorud henter Raufoss-angriper

– Nyt de gode dagene

Kanskje er det derfor han er så opptatt av å nyte seierne, og medvinden om dagen. Han er i hvert fall svært opptatt av at både han selv, og spillerne både skal juble for hver scoring, og feire hver seier. Uansett.

– Hvis ikke man nyter de gode dagene blir man fort veldig grå i håret. Selv om jeg kanskje ikke kan bli gråere, ler han.

– Jeg fikk høre at det var noen som ikke jubla ordentlig på en andrelagskamp, og det sa jeg tydelig ifra om at jeg ikke ville ha noe av, legger han til.

Han er fullstendig klar over at det fort kan snu den andre veien igjen. Nøkkelen for å unngå det er, ifølge Isnes, å fortsette å være profesjonelle, og nøye i alt man foretar seg. Både når det kommer til ernæring, og trening, men også hvordan man tenker.

– Vi må by på oss selv. Fotball er følelser, oppturer, og nedturer. Det er det som er så herlig. Det er viktig at vi får med oss omgivelsene, og skape noe som smitter, poengterer han.

Les også: Vil være med å krige i toppen

Vil ikke nullstille

Til tross for den fantastiske vårsesongen ønsker ikke Isnes å snakke om opprykk. Fremdeles er fokuset rettet inn mot å sikre plassen.

– Det snakkes veldig lite om opprykk i garderoben. Det er godt mulig noen av spillerne snakker om det ellers, men det er ikke der fokuset vårt ligger når vi er her. Det viktigste er fortsatt at vi tar nok poeng slik at vi er «safe», og beholder plassen, bedyrer Isnes.

For at de nødvendige poengene sankes, og at suksessen skal fortsette, mener han det viktigste er å bygge videre. Ikke nullstille.

– Jeg liker ikke ordet «nullstille». Hvorfor skal vi nullstille etter 5-0, og en kjempeprestasjon mot Jerv, for eksempel? Vi må se hva vi gjorde bra, og bygge videre på det. Drit i å nullstille, fastslår Isnes, som legger til at troppen så fin ut etter sommerferien, og at han har stor tro på at laget skal levere også utover høsten

To på prøvespill

Både på torsdagens, og fredagens KFUM-trening var det ryddet plass til to utenlandske unggutter.

Nigerianske Innocent Waziri (18), som blant annet har vært på prøvespill i tyske Leipzig, og indonesiske Muhammad Hambali «Bali» Tolib (19). Sistnevnte debuterte i den indonesiske toppserien da han var 17 år, og representerer det indonesiske U23-landslaget. Han var tidligere i sommer på prøvespill i kroatiske Lokomotiva Zagreb.

Nigerianske Innocent Waziri var på prøvespill hos tyske Leipzig tidligere i sommer. Torsdag trente han med KFUM.
Nigerianske Innocent Waziri var på prøvespill hos tyske Leipzig tidligere i sommer. Torsdag trente han med KFUM. Foto: Haakon Thon. 

Det er likevel usikkert om noen av dem får kontrakt med klubben.

– Det er klart vi ønsker unge spillere som ønsker å bli bedre, og som vil ønsker å lykkes. Men de mangler begge litt på det fysiske. De er unge, men de skal være ganske mye bedre enn våre egne unggutter, som vi også ønsker å satse på, om vi skal signere dem, Vi henter ikke inn 23. mann i troppen utenfra, men de får noen treninger til, sier Isnes.

Etter fredagens økt kunne Isnes fortelle at indonesiske «Bali» hadde hatt en bedre runde på feltet.

Indonesiske Hambali var med på torsdagens KFUM-trening.
Indonesiske Hambali var med på torsdagens KFUM-trening. Foto: Haakon Thon.

Ifølge Hambalis norske agent, Ole Martin Ek, får han ikke muligheten til å vise seg frem i lørdagens treningskamp mot Bærum. Han skal imidlertid være ønsket på KFUM-trening igjen til uka.

Mer fra Dagsavisen