Fra himmel til helvete

Tottenham ble brutalt skutt ned fra himmelen. Arsenal steg motsatt vei.

For en fotballkamp! For et fyrverkeri! Og for en total forvandling. Her gikk det fra hvitt til svart. Og omvendt.

For omtrent før kampen var kommet i gang, sjokkåpnet Tottenham og Harry Redknapps gutter. Etter bare fire minutter var det «vrakkjøpet» Luis Saha som sendt Spurs i ledelsen. Og ikke nok med det:

Etter 34 minutter gikk Gareth Bale over ende etter et ublidt møte innenfor 16-meteren med to Arsenal-spillere, blant andre keeper Wojciech Szczesny.

På sin bursdag satte den tidligere Arsenal-spilleren Emmanuel Adebayor (28) straffesparket iskaldt i mål. 2-0 til Tottenham. Arsenal-trøbbelet så ut til å fortsette for Arsene Wenger.

Fem minutter

Men at fotball er fotball og at ballen er rund, viste Arsenal i løpet av første omgangs fem siste minutter:

* 40. min.: Robin van Persie setter et skudd i stolpen. Men innlegget som dette førte til, headet Bakari Sagna i mål.

* Tre minutter seinere smeller Robin van Persie av med venstrefoten, og ballen curler inn i hjørnet. 2-2.

- I pausen ville vi bare ut på banen igjen, sier spilleren som skulle sette preg på den andre omgangen, utskjelte Theo Walcott.

- For vi hadde virkelig vist karakter i første omgang, fortsetter han.

- Ja, og alle var tent. Vi hadde snudd slikt før, blant annet mot Aston Villa i FA-cupen, forteller kaptein Robin van Persie.

To ganger Walcott

Og det var helt tydelig at Arsenal var ivrig etter å komme i gang igjen. Stormløpet mot Tottenham-målet bare fortsatte i de siste 45 minuttene.

Allerede etter seks minutter slo Tomas Rosicky til etter flott samspill med Sagna.

Deretter var det fritt fram for Theo Walcott. På Tottenhams høyreside var det åpnet en ny motorvei, og den benyttet utskjekte Theo Walcott seg av i godt over fartsgrensa.

Med to raske scoringer gikk piffen fullstendig ut av Harry Redknapps gutter.

- Dette var en prestasjon som hadde alt du ønsker deg fra laget ditt. I dag hadde vi lagånd, god teknikk og motstandsdyktighet. Det var en underholdende kamp. Vi fikk en tøff start, men vi holdt likevel trykket oppe og viste god moral, sier manager Arsene Wenger om snuoperasjonen.

Opp på fjerde

Med den knusende seieren går Arsenal forbi Chelsea på bedre målforskjell.

- Og jeg tror vi kommer til å beholde den fjerdeplassen, sier Robin van Persie.

Tottenham beholder tredjeplassen, men er hektet av i gullkampen. Nå ligger de ti poeng bak serieleder Manchester City og møter Manchester United i neste runde.