Sport

Fotballtreneren Bjørn Hansen er død

Fotballtrenerlegenden Bjørn Hansen døde onsdag, 79 år gammel, melder Adresseavisen.

Hansen har i flere år vært rammet av kreft. Han sovnet inn på St. Olavs hospital onsdag.

Det ble onsdag flagget på halv stang på Brakka på Lerkendal. Rosenborg-spillerne kommer til å spille med sørgebånd i torsdagens mesterfinale mot Lillestrøm.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Assistent

Hansen spilte i sin tid på øverste nivå i norsk fotball. Senere ble han en velkjent trener. Han var i mange år assistent både for Nils Arne Eggen i Rosenborg og Egil «Drillo» Olsen på A-landslaget.

Bjørn Hansen trente også aldersbestemte landslag. Trønderen var også delaktig som trener da RBK ble seriemester i 1985. Han ga seg som hovedtrener 21. august, mens Arne Dokken fikk treneransvaret ut sesongen.

– Dette er selvsagt en trist dag, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg til Adresseavisen.

Les også: To av to for Grorud (DA+)

Spiller

– Så er det viktig at vi gleder oss over alle de gode stundene vi har hatt med Bjørn. Han har gjort så mye for klubben, og var innom oss på Brakka inntil det siste. Han var også på plass under Molde-kampen for noen uker siden. Vi kommer til å savne Bjørn, fortsetter Dyrhaug.

Hansen spilte i sin tid også for Sandefjord og Oppdal. Han trente også klubber som Stjørdals-Blink og Strindheim. Han var med på hele sju seriegull og tre cuptriumfer med RBK, viser oversikten til rbkweb.no. (NTB)

Mer fra Dagsavisen