Sport

Fotballpresidenten får en drøy million

Fotballpresident Terje Svendsen får samme lønn som forgjengeren, Yngve Hallen. Cirka 1,1 million kroner for styrevervet i Norges Fotballforbund.

Det ble bestemt på fotballforbundets styremøte. Torsdag presenterte Terje Svendsen og generalsekretær Kjetil Siem prinsippene for åpenhet som forbundsstyret diskuterte seg fram til dagen før.

Alle som vil kan nå få innsyn i Kjetil Siems reiseregninger. Torsdag gikk han gjenom disse også mer eller mindre detaljert på en pressefrokost.

– Jeg har jo følt meg nesten som i en galge i noen uker, men jeg ville ha styrets vedtak i bunn før dette kunne offentliggjøres. Nå har vi laget nye rutiner og det er en lettelse, sa Kjetil Siem. Svendsen mente styret hadde hatt en lang og nyttig gjennomgang av den store åpenhetsdebatten som har pågått siden fotballtinget i slutten av februar. Der ble også «folkelighet» knesatt som en viktig verdi i forbundets arbeid.

Styret har nedsatt et eget finansutvalg og et godtgjørelsesutvalg. Presidentens lønn blir den samme som forgjengerens, omlag 1,1 million kroner.

– Under behandlingen av det var jeg på gangen, ss Terje Svendsen.

Styret ar også igangsatt budsjettarbeidet for 2017 med fokus på nøkternhet og effektiv ressursbruk.

- Målsettingen er å utnytte hver eneste krone maksimalt for å styrke fotballaktiviteten, sa Terje Svendsen, som også mente at åpenhet ikke er noe som bare kan vedtas, men handler om en kultur som må utvikle seg over tid. - Vi er en ideell organisasjon med betydelig kommersiell virrksomhet. Men vi åpner for innsyn i alle områder som ikke er taushetsbelagt eller er av forretnings- eller konkurransemessig karakter, sa han.

I august vil fotballen eksempelvis vise fram de to ytterpunktene i sin virksomhet. Massemønstringen Norway Cup, og den historiske "supercupfinalen" på Lerkendal mellom mellom vinneren av mesterligaen og europaligaen.

- Vi kan  i teorien få Liverpool mot Real Madrid på Lerkendal. Det ligger ikke ubetydelig lobbyvirksomhet bak prosessen å få det arangementet til Norge. Også forhandlinger av tv-avtaler skjer i en helt annen sammenheng nå enn før. Vår nye store samarbeidspartner Discovery har eksempelvis base i USA, sa Kjetil Siem.

Men evalueringsrapporten om landslagets mislykkede forsøk på å kvalifisere seg til fotball-EM blir ikke offentlig fordi den inneholder privatsensitive opplysninger.

Mer fra Dagsavisen