Nyheter

Fotballkarrieren mot slutten for lårskadd Fredheim Holm: – Må lytte til kroppen

KFUMs Daniel Fredheim Holm er ute med skade resten av inneværende sesong. 35-åringen innrømmer at han kan ha spilt sin siste kamp på toppnivå.

EKEBERG (Dagsavisen): – Det kan godt være at dette er min siste sesong, innrømmer han overfor Dagsavisen.

Det var i sommer uhellet var ute for KFUMs spillende assistenttrener.

– Jeg røk en muskel i låret tvers av. Den har de fått sydd på plass igjen, innleder den tidligere Vålerenga-kapteinen.

– Det skjedde på trening i sommer. Jeg kjente at det var et eller annet som skjedde, men visste ikke hvor ille det var. Jeg prøvde jo å spille igjen fire dager etterpå, hehe. Men da kjente jeg at «okei, nå skal jeg i hvert fall få tatt et bilde av dette». Så da ble det som det ble, fortsetter han.

Fredheim Holm la seg på operasjonsbordet for seks uker siden.

– Det er veldig framgang. I dag (i går, mandag, journ. anm.) var min første dag uten krykker. Jeg har hatt en skinne på foten i seks uker, sier han.

Les også: Trepoengeren Kåffa sårt trengte (DA+)

Avgjørelse nærmere jul

Men spiller han toppfotball igjen? Det er heller usikkert.

– Jeg er i hvert fall ferdig for i år. Den skaden jeg har fått, den er på fem-seks måneder. Jeg kan eventuelt ikke spille igjen før i januar-februar, tenker jeg. Så sesongen nå går for min del. Og så kan det godt være at dette er siste sesongen jeg spiller. Jeg skal ta en ny runde i november-desember og bestemme meg 100 prosent, men..

– Hva blir avgjørende?

– Det er litt hvordan kroppen responderer på det jeg har vært gjennom nå. Og selvfølgelig må jeg føle at jeg kan bidra på det nivået jeg vil. Hvis ikke så er det bedre at noen andre spiller.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

– Han skal ha et liv etter fotballen

Fotballgleden er fortsatt der for 35-åringen. Men han vet at han kan ha spilt sin siste match. Det var i så fall 1-1-kampen mot Ull/Kisa 20. juli.

– Det å spille fotball kommer jeg til å like til jeg blir 70, tenker jeg. Så det er greit. Men det handler mer om å lytte til kroppen og finne litt ut av hva man tåler og ikke. Så det kan være at det var siste. Vi får se, sier Kåffa-assistenten.

Dagsavisen tok kontakt med KFUM-trener Jørgen Isnes for å få hans tanker rundt Fredheim Holms fotballframtid.

– Håper du å få ham med som spiller også i 2021, Isnes?

– Daniel vet dette best selv. Ingen trenger å fortelle en fornuftig idrettsmann hva han skal gjøre her. Han skal ha et liv etter fotballkarrieren, og det er enda viktigere. Daniel er jeg veldig glad er med videre – uansett rolle. Det er gull for KFUM, skriver Isnes i en SMS.

Oslo 20200928. 
KFUM-trener Jørgen Isnes og Daniel Fredheim Holm etter kampen mellom Kfum-Oslo-Sandnes Ulf på Kfum Arena.
Foto: Vidar Ruud / NTB

Jørgen Isnes og Daniel Fredheim Holm på sidelinjen mandag. Foto: Vidar Ruud/NTB

Brøt tung rekke

Fredheim Holm gleder seg stort over at lagkameratene sikret en viktig 1-0-seier hjemme mot Sandnes Ulf i 1. divisjon mandag. Dermed ble en tung resultatrekke brutt.Kåffa sto i forkant med kun én seier på sine tolv siste.

– Det var selvfølgelig viktig å komme ut av den rekka. Vi har vært inne i en tyngre periode. Vi har slitt med å kare til oss poeng, så det var veldig deilig å få med oss en seier, sier han.

– Hva betyr denne trepoengeren for fortsettelsen?

– Selvfølgelig betyr det mye. Og jo tidligere vi kunne få den, jo bedre. Sånn at vi får inn litt glød og litt troa igjen, ikke sant. Når man stamper litt i motbakke så blir det litt sånn, men nå har vi fått de tre poengene. Vi skal bygge videre på det.

Mer fra Dagsavisen