Fotballjentene berget uavgjort

(Norge - Sveits 2-2). En sen utligning sørget for ett poeng for fotballjentene i Algarve Cup mandag kveld.

Av Petter Bøifot

De norske fotballjentene mistet ledelsen og så ut til å gå mot tap, men et herlig angrep avsluttet av Isabell Herlovsen reddet 2-2 mot Sveits.

– Jeg synes det var en god kamp og en strålende førsteomgang. Riktignok scoret vi ikke på de mange målsjansene, og da får man trøbbel, sa landslagssjef Even Pellerud ifølge fotball.no etter kampen.

Etter en målløs første omgang sendte kaptein Trine Rønning Norge foran etter en corner da det var spilt 52 minutter.

Fram til da hadde Norge skapt de fleste sjansene, men i løpet av sju minutter snudde sveitserne kampen på hodet.

– Ute å kjøre

Først headet de inn utligningen etter 61 minutter, før en avslutning ikke lenge etter gikk mellom beina på keeper Silje Vesterbekkmo.

– Vi kommer bra ut i annen omgang og har dem egentlig. Så kommer de litt lettvint inn i kampen på 1-1, og når de også får 2-1 er vi litt ute å kjøre, sier Pellerud.

Dermed måtte de norske spillerne jage utligning, og fire minutter før full tid reddet Herlovsen ett poeng.

Danmark neste

2-2-scoringen kom etter et glimrende angrep der Maren Mjelde fant Herlovsen med en presis crossball. Det ble headet videre i mål.

– Heldigvis greier vi å samle oss til en innspurt som var formidabel, og fikk inn en uhyre fortjent utligning på slutten, sier landslagstreneren.

Norge har nå spilt tre kamper i Algarve Cup. Før mandagens kamp hadde de tapt 1-2 for USA og slått Island 1-0. Norge ble nummer to i gruppa, tre poeng bak USA.

Onsdag avsluttes turneringen med kamp mot Danmark om femteplassen. (NTB)

Algarve Cup mandag, gruppe B:

Norge – Sveits 2-2 (0-0)

Mål: 1-0 Trine Rønning (52), 1-1 Rahel Kiwic (61), 1-2 Fabienne Humm (67), 2-2 Isabell Herlovsen (86).

Norge: Silje Vesterbrekkmo – Maren Mjelde, Trine Rønning, Maria Thorisdottir, Kristine Minde (Melissa Linn Berman Bjånesøy fra 67.), Lene Mykjåland, Inger Ane Hole, Emilie Bosshard Haavi (Gry Toft Ims fra 46.), Isabell Herlovsen, Solveig Gulbrandsen (Marie Dølvik Markussen fra 76.), Ada Stolsmo Hegerberg.