Fotballhjerner skal bistå Hareides Danmark

Vitenskap, analyse og ekspertise skal hjelpe Åge Hareide og det danske fotballandslaget i framtiden. Kanskje får Ståle Solbakken en plass i den nye komiteen.

Styret i Danmarks fotballforbund (DBU) har bestemt seg for å etablere en gruppe med kloke fotballpersoner. Målet er at de skal ha et øye med utviklingen i den danske landslagsfotballen.

Komiteen, som blir en slags fagjury, skal være tett på DBU-styret. Det skal gjøre veien til avgjørelsene kortere.

– Hvis en slik komité kan komme inn og være samtalepartner og gir gode råd, så er det bare positivt. Det er veldig viktig at man velger de riktige folkene, sier Hareide om de nye planene.

Han vil høre godt etter hvis for eksempel FC København-trener Ståle Solbakken eller andre ligatrenere får plass i landslagskomiteen.

– Absolutt. Ståle skal man jo alltid lytte til. Jeg synes at de fleste trenere i den danske superligaen er opptatt av at det danske A-landslaget gjør det bra. Klubbene er også interessert i å ha spillere som kan spille på landslaget i framtiden. Det er et godt utstillingsvindu, sier Hareide.

Sunnmøringen har hatt stor suksess som Danmarks landslagssjef. Han tok danskene til åttedelsfinale i fjorårets VM, og i høst ledet han dem til opprykk til A-divisjonen i nasjonsligaen.